İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
İsrail askerleri, "çalışma izinleri bulunmadığı" gerekçesiyle 250 Filistinli işçiyi gözaltına aldı

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, "çalışma izinleri bulunmadığı" gerekçesiyle 250 Filistinli işçiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri, yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin sınır bölgelerinde düzenlediği baskınlarda "çalışma ruhsatı bulunmayan" 250 Filistinli işçiyi gözaltına aldığını belirtti.

Sınırdan iç bölgelerdeki kentlere kadar şantiyeler ve insanların yoğunlukta bulunduğu yerlerde operasyonların devam ettiğini ifade eden Samri, "Her sene ülkeye yasa dışı yollarla gelen yabancılar hakkında on binlerce dosya açılıyor. Söz konusu kişilerin ülke güvenliğine yönelik açık bir tehdit teşkil etmesi halinde yargıya sevk" edildiğini kaydetti.

İsrail'in Yafa kentinde salı günü bir Filistinli tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda ABD'li bir şoförün öldüğü,12 İsraillinin yaralandığı belirtilmişti. Bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Filistinli de vurularak öldürülmüştü.

Söz konusu saldırının ardından İsrail askerleri, "çalışma ruhsatı bulunmayan" Filistinli işçilere yönelik operasyon başlattı. Askerler, iki gündür İsrail kentlerindeki şantiyeler başta olmak üzere iş yerlerine baskınlar düzenliyor.

Filistin İstatistik Kurumu verileri, işsizliğin Gazze’de yüzde 38,4, Batı Şeria’da ise yüzde 18 olduğunu ortaya koyuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.