İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları
Gazze halkı, Refah kentindeki El-Faruk Camisi'nin yıkılmasına tepkili

 İsrail, Gazze'ye hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda camilerin de hedef alınmasına halk tepki gösterdi.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentindeki 70 yıllık El-Faruk Camisi'ni ve çevresindeki bazı evleri yerle bir etti. Olayı "çirkin bir saldırı" olarak nitelendiren bölge halkı, ibadetten başka hiçbir amaç için kullanılmayan camilerinin yıkılmasına öfke gösterdi.

Cami cemaatinden 60 yaşındaki Yahya Sıyam, "Küçüklüğümden beri ben doğmadan önce inşa edilen bu camide namaz kılardım. Mahalle halkı bu camiyi genişletmişti, yüzlerce kişiyi alıyordu. Bir gün vurulacağını hiç düşünmezdim. İsrail için hiçbir şekilde tehlike teşkil etmemesine rağmen camiyi doğrudan ve kasten bombaladılar" diyerek tepkisini deli getirdi.

Caminin yakınlarında ikamet eden Ahmed Meşvehi ise "Burayı siviller ibadet için kullanıyordu. İsrail, camiyi neden bombaladı, burası İsrail için neden tehlikeliydi bilemiyoruz. Uluslararası kanunlar bunu suç sayıyor. Yıkılmasına rağmen caminin enkazı üzerinde namaz kılmaya ve onu temizlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde düzenlediği hava saldırılarında El-Faruk Camisi'nin de aralarında bulunduğu 3 camiyi hedef aldığı bildirilmişti.

"Koruyucu Hat" adı altında  7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarında 612 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 745 kişi yaralandı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.