İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri
Knesset Başkanı Edelstein, sağcı milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini savundu

KUDÜS (AA) - İsrail Meclisi Knesset Başkanı Yuli Edelstein, sağcı milletvekillerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini savundu.

Knesset'ten yapılan yazılı açıklamaya göre Edelstein, İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzak Aharonovitch'a gönderdiği mesajında, "Yahudilerin, Heykel'in bulunduğu yere (Mescid-i Aksa) ziyaretinin ihlal ve provokasyon olmadığını" belirtti.

Mesajında Polis Şefi Yohanan Danino'nun Knesset üyelerine "Heykel dağını barış içinde bırakma" çağrılarını da değerlendiren Edelstein, Kudüs ve bazı bölgelerdeki gerginliğe rağmen söz konusu açıklamaların "tehlikeli" olduğunu ve bir polis şefi tarafından milletvekilleri aleyhinde açıklama yapılmaması gerektiğini savundu. 

 Edelstein, "Seçilmiş kişilerin dolaşma özgürlüğü olduğu düşüncesindeyim. Buna Heykel dağı da dahil. Onlara nasihatler vermek, Danino'nun işi değil" ifadesini kullandı.  

İsrail Başsavcısı Yehuda Weinstein'in, sağcı Likud Partisi'nden Moşe Feiglin'in de aralarında bulunduğu bazı taraflara Mescid-i Aksa'ya girme izni vermesi, İsrail Polis Şefi Yohanan Danino tarafından eleştirilmiş, söz konusu karar "hata" olarak değerlendirilmişti.

İsrail askerlerinin çeşitli ihlallerinin yanı sıra ay başında Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi infiale neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.