İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi- Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Üyesi Yuva:- "Her geçen zaman İslam ümmetinin aleyhine işlemektedir.

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır'da cuma namazı sonrası tarihi Ulu Cami önünde toplanan Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını protesto etti.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça pankartların da yer aldığı gösteride STK'lar adına konuşan Üzeyir Yuva, İslam coğrafyasının bağrına bıçak gibi saplanmış siyonist rejimin, cinayetlerine ve Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılarına devam ettiğini bildirdi.

Geçen hafta 3 Müslüman gencinin şehit edildiğini ve Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasının engellendiğini anımsatan Yuva, Müslümanların kendi arasında yaşadığı iç çatışmaları fırsata çeviren siyonist çetenin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmenin adımlarını attığını kaydetti.

İslam dünyasından yükselecek tepkilere göre projelerini daha zalimane icra etmeyi hedefleyen işgalci siyonistlerin planlarının görüldüğünü aktaran Yuva, şöyle konuştu:

"Her geçen zaman İslam ümmetinin aleyhine işlemektedir. Bu süreci durdurmanın tek yolu, Müslümanlar arasında tesis edilecek birlikteliktir. Bir gerçek daha var ki, Müslümanların sükut hali, siyonist çetelerin işlediği cinayetlere zemin hazırlamaktadır. İşledikleri her cürümün, akıttıkları her Müslüman kanının kimseyi rahatsız etmediğini gözlemleyen siyonist rejim, pervasızlığını artırmakta ve Müslümanlara yönelik saldırılarında daha acımasız olabilmektedir. İşgalcilerin İslam topraklarında yaptıkları barbarlıklar, vahşetler gözler önündeyken, sessiz kalmanın gayretullaha dokunacağının farkında olmak gerekir."

"Gün geçmiyor ki Kudüs sokaklarında bir Müslüman genç bacımız, yetişkin bir erkek kardeşimiz siyonist çetenin hedefi olmasın." diyen Yuva, Müslümanların bir yandan en acımasız şekilde katledildiğini, diğer yandan da zindanlarda en aşağılık koşullarda esir tutulduğunu ifade etti.

Yuva, bugün işlenen cürümleri ne kendileri ne de yarın gelecek çocukların unutmayacağını ve hesabını sormak için gün sayacaklarını vurguladı.

Dünya kamuoyunun 70 yıldır siyonist işgalcilerin zalimliklerine karşı tutumunun belli olduğunu kaydeden Yuva, bu terör şebekesinin katliamlarına karşı öteden beri üç maymunları oynayan batı dünyasından bir şey beklemediklerini belirtti.

İslam ülkelerinin Müslümanların kutsalına, mahremine el uzatan, işgal eden siyonistlere karşı artık gereken tavrı göstermesi gerektiğine işaret eden Yuva, şöyle devam etti:

"Kimi körfez ülkeleri siyonizmin asıl amacını görmeli, direk veya dolaylı olarak onların projelerinin bir parçası olmayı bırakmalıdır. İslam coğrafyasının zenginliklerini siyonizme ve hamisi emperyalistlere taşımamaktan vazgeçmelidir. Siyonist fitnenin tüm coğrafyamızı kuşattığı görülmelidir. İşgal altındaki Kudüs'te, Mescid-i Aksa'nın kutsiyeti çiğnenirken, medyanın olup biteni birkaç dakikalık haberle geçiştirmesi, küçük puntolarla görmesi, toplumun dikkatinden kaçırılması da ibretliktir. İşgalin Filistin sınırları dışına taştığı, zilletin, hangi mevkilerde köleliğe dönüştüğüne bir kez daha şahitlik ettiğimiz bugünlerde zalime karşı yüksek sesle burada olduğumuzu haykırıyoruz."

Protestoya, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.