İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi üyeleri, Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'i protesto etti

BURSA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi üyeleri, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail'e tepki gösterdi.

Ellerindeki Filistin bayraklarıyla Osmangazi Metro İstasyonu önünde toplanan dernek üyeleri, İsrail'in uygulamalarına tepki içeren sloganlar attı.

Anadolu Gençlik Derneği Bursa Başkanı Yakup Çetin, grup adına yaptığı açıklamada, 3 kişiyi şehit eden İsrail'in, Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Müslüman ülkelerin ise mezhep ve milliyet farklılıklarını tartışmaktan başını kaldıramadığını ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların mescidine girmesini yasaklamaktadır. Yazık ki mezhep, milliyet farlılıklarını tartışmaktan kafasını kaldıramayan, kendine Batı'da hami arayan Müslüman ülkelerin yönetimleri, kınamaktan bile aciz kalmışlardır. Bu acizliğin izahı yoktur. Bu, İsrail'i daha da cesaretlendirmektedir."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.