İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Hollanda Birlik Partisi lideri Van Doorn:- "Yerel ve genel politikada siyasetçiler lafa gelince İsrail'de olanların haksızlık olduğunu belirtiyorlar ama eyleme gelince ortada kimse yok. Bugün burada siyasetçilerle beraber Müslüman olmayanları da görmek is

ROTTERDAM (AA) - Hollanda'da, İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edildi.

Rotterdam Santral İstasyonu önünde çeşitli kuruluşlarca organize edilen gösteriye ellerinde Filistin bayrakları taşıyan yaklaşık 150 kişi katıldı.

Müslümanların kurduğu Birlik Partisi ve NIDA Partisi tarafından desteklenen gösteriye katılanlar tekbir getirip, "Özgür Filistin", "Terörist İsrail", "Özgür Mescid-i Aksa" sloganları attı.

Gösteriyi düzenleyenlerden Rotterdam Filistin Komitesi Yöneticisi Mirjam Schafer AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin insanların yoğun olduğu tren istasyonu önünde dikkati çekerek seslerini duyurmak olduğunu söyledi.

Kudüs'te yaşanan olaylardan kaygılı olduklarını belirten Schafer, "Genelde bu gösterilere hep aynı kişiler katılıyor. Hollanda medyası her zaman yaptığı gibi haberlerde hep Filistin halkını terörist olarak gösteriyor. Bu yüzden burada kaygılarımızı ve duygularımızı ifade etmenin dışında buradan geçen insanların dikkatini çekerek artık gerçekleri görmelerini ve bir şeylerin yapılması gerektiğini duyurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda medyasının her zamanki gibi söz konusu İsrail olunca sessiz kaldığını belirten İslam ve yabancı karşıtı Özgürlük Partisinden (PVV) 6 yıl önce ayrılan ve Müslümanlığı seçen Birlik Partisinin yeni lideri Arnoud Van Doorn da "Yerel ve genel politikada siyasetçiler lafa gelince İsrail'de olanların haksızlık olduğunu belirtiyorlar ama eyleme gelince ortada kimse yok. Bugün burada siyasetçiler ile beraber gayrimüslimleri de görmek isterdim. Ama maalesef yoklar." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaline aslında şaşırmadığını aktaran Van Doorn, "Sözde İsrail devleti bunu hep yapıyor. Şimdi de Mescid-i Aksa ihlallerine başladı. Bu böyle devam edemez. İslam ülkeleri birlik olmadığı takdirde bunun düzelmesi zor görünüyor. Bunun için Allah'a dua ediyorum. Artık çaba göstermeliyiz ve birlik olmalıyız. Bu gerçekleşene kadar çok sabırlı olmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.