İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid:- "İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarını ve ihlallerini kabul etmiyoruz"

HARTUM (AA) - Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kabul etmediklerini söyledi.

Kuzey Darfur eyaletinin El-Faşir kentinde düzenlenen "Ticani Tarikatı Uluslararası Konferansı'nın" açılışında konuşan Hamid, "İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarını ve ihlallerini kabul etmiyoruz." dedi.

Arap liderlere Aksa meselesinde aktif rol oynamaları çağrısında bulunan Hamid, Müslümanların Mescid-i Aksa'da ibadetlerini yerine getirmelerini engelleyen tüm kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurduğu metal dedektörler vasıtasıyla Aksa Vakfı tarafından kontrol edilen Harem-i Şerif'te egemenlik sağlamak istiyor.

Filistin halkı, metal dedektörlerin güvenlik gerekçesiyle değil, Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçlı olduğunu düşünüyor. İsrail'in, Aksa'yı yönetme hakkını resmi olarak tanıdığı Aksa Vakfına danışmadan attığı bu tek taraflı adımın kabulü halinde bunu daha ileri adımların takip edeceğini belirten Filistinliler, böylece Aksa'nın zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsisinden ve ellerinden alınmasından endişe ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.