İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Somali Alimler Birliği İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı

MOGADİŞU (AA) - Somali Alimler Birliği İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınayarak, Müslümanların ihlaller karşısında tavır alınması istendi.

Somali Alimler Birliği Başkanı Şeyh Beşir Ahmed Sallad, yaptığı basın açıklamasında, Somali Alimler Birliği'nin İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini ve Müslümanların ibadet özgürlüğüne sınırlama getirmesini şiddetle kınadığını söyledi.

Sallad, "İsrail'in İslamın kutsallarına karşı düşmanca ve tekrar eden uygulamaları tehlikenin göstergesidir. Bu uygulamalar İslama ve kutsallarına karşı açılmış bir savaş niteliğindedir." dedi.

Aksa'ya ve Müslümanların kutsal mekanlarına karşı yürütülen düşmanlık karşısında Müslümanları açık ve net tavır almaya davet eden Sallad, Türkiye, Katar ve Sudan gibi ülkelerin Aksa'ya karşı yürütülen uygulamalar karşısındaki duruşlarından övgüyle bahsetti.

Somali Alimler Heyetinin Kudüs'teki süreci kaygıyla ve dikkatle takip ettiğini belirten Sallad, gerginliğin tırmanması ve bunun doğuracağı sonuçlar hakkında uyarıda bulundu.

Sallad, İsrail'in uygulamalarının zamanlamasına dikkati çekerek, Müslümanları "Siyonist planın bozulması" için gerekli önlemleri almaya davet etti.

İsrail'in Kanal 2 televizyonunun haberine göre, İsrail tarafından Aksa kapılarına yerleştirilen metal arama dedektörleri nedeniyle yaşanan büyük gerginliğin ardından İsrail polisi bu geceden itibaren metal arama dedektörlerini kaldırma kararı almıştı.

İsrail'in bunun yerine Aksa'nın kapılarına el dedektörleriyle arama yapacak polis güçleri yerleştireceği öne sürülen haberde, Kudüs Emniyet Müdürü Yoram Ha-Levy ve Kudüs Belediye Başkanı Nir Berekat'ın bu adıma destek verdiği aktarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.