İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi:- "Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin'in Araplar arasında birleştirici etken ve Arap dayanışma dayanağı olarak kalması gerekiyor"

SANA (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdülmelik el-Mihlafi, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin’in Araplar arasında "birleştirici etken" olması gerektiğini belirtti.

Mihlafi, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, "Kudüs, (Mescid-i) Aksa ve Filistin'in Araplar arasında birleştirici etken ve Arap dayanışma dayanağı olarak kalması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Ürdün’ün çağrısıyla Arap ülkelerin dışişleri bakanların perşembe toplanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Arap Birliği'nden daha önce yapılan yazılı açıklamada, "Dün gerçekleşen yoğun telefon görüşmeleri ve Ürdün’ün talebi üzerine Arap Birliği’nin dışişleri bakanları seviyesinde olağanüstü toplanması kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.