İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Beytüllahim'de çok sayıda Filistinli, maketten yaptıkları metal arama dedektörlerini yaktı

BEYTÜLLAHİM (AA) - Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde, çok sayıda Filistinli, bir askeri kontrol noktası yakınlarında maketten yaptıkları metal arama dedektörlerini ateşe verdi.

Onlarca Filistinli, Beytüllahim'in kuzey girişinde bulunan kontrol noktası yakınlarında toplanarak maketten yaptıkları dedektörlerin önünde namaz kıldı.

Filistinliler, daha sonra İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek amacıyla söz konusu dedektörleri yaktı.

Bölgede ayrıca İsrail askerleriyle Filistinliler arasında küçük çaplı çatışma yaşandı. İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanması nedeniyle çok sayıda kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da 14 Temmuz Cuma günü silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in kapılarından 2'sini pazar günü açmış ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.