İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler
Bahçelievler'de toplanan bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler'de toplanan bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Şirinevler Meydanı'nda bir araya gelen Bahçelievler Dayanışma Platformu üyesi bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını kınadı.

"Kudüs İslam’ın Şehri, Mescid-i Aksa İlk Kıblemizdir. Kudüs ve Mescid-i Aksa Direnişi Tüm Ümmetin Direnişidir" yazılı pankart açan gruptakiler, İsrail aleyhine sloganlar atarak, tekbirler eşliğinde bir süre yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Muharrem Güneş, İsrail'in, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik kirli emel ve planlarını uygulamak için fırsat kolladığını son gelişmelerle bir kere daha gösterdiğini ifade ederek, Kudüs'ü bir İslam şehri olmaktan çıkararak işgalini kalıcı hale getirmek, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebi'yle birlikte yeryüzündeki üç ana mescitten biri olan Mescid-i Aksa’yı önce bölmek, ardından da yıkarak ortadan kaldırmak istediğini savundu.

Güneş, bu amaç ve planları doğrultusunda İsrail'in Mescid-i Aksa'yı sürekli abluka altında tuttuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mescidimizi fırsat buldukça işgalci askerlerin postallarıyla çiğneme alçaklığında bulunmakta, son haftalarda saldırganlığını daha da artırarak Mescid-i Aksa'da tam anlamıyla terör estirmeyi sürdürmektedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik nihai emelleri için nabız yoklayan işgal rejimi, önce 3 Müslüman genci Harem-i Şerif içinde şehit etmiş ve ardından kapılarına metal dedektörler yerleştirip Harem-i Şerif'e girişleri engellemiştir."

Bu girişimlerine karşı kararlı bir direniş gösteren Kudüslü Müslümanlara yönelik İsrail'in, büyük bir terör estirdiğini savunan Güneş, dedektörleri protesto ederek Mescid-i Aksa'ya girmeyip namazını dışarıda eda eden Müslümanlara saldırılar düzenlediğini, en son geçtiğimiz Cuma günü yaptığı saldırılarda yine 3 Müslüman genci şehit ettiğini ve yüzlercesini yaraladığını hatırlattı.

Güneş, şunları söyledi:

"Kudüs halkının yanı sıra onlara destek veren Gazze ve Batı Şerialı Filistinlilerin kararlı direnişleri ve İslam dünyasının her yerinde gerçekleşen protesto gösterileri sonucu metal dedektörleri kaldırma kararı alan siyonist işgal rejimi, direniş karşısında geri adım atmak zorunda kalmış olsa da bu planlarını fırsat buldukça yeniden deneyeceği açıktır. Nitekim dedektörlerin kaldırmasının ardından bu kez de Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarına onlarca kamera yerleştirmiş, bu durum karşısında Kudüs Müftülüğü Müslümanlara çağrı yaparak direnişin sürdürülmesini istemiştir. Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim için herhangi bir şehir veya herhangi bir mescit değildir. Kudüs, hemen tüm peygamberlerin yolunun kesiştiği, tarih boyunca Mekke ile birlikte tevhit mücadelesinin, İslam davasının merkezi olmuş bir şehirdir. Bu İslam topraklarını, işgalci siyonist yönetiminin vesayet ve ablukasına bırakamayız. Siyonist işgal rejimi nihai hedef olarak Kudüs'ü başkenti ilan ederek işgalini daha da genişletmeye ve kalıcı hale getirmeye çalışmaktadır. Filistinli kardeşlerimiz, canları pahasına ortaya koydukları direnişle tüm ümmet adına, işgalci siyonistlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik işgaline son vermeye çalışmaktadırlar. Bize düşen kardeşlerimizin bu direnişine sahip çıkmak ve Kudüs davasını gündemde tutmaktır."

Açıklamanın ardından bir süre İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.