İsrailli Güvenlik Görevlisinin İadesi Tartışması

İsrailli Güvenlik Görevlisinin İadesi Tartışması
Ürdün Meclisi Filistin Komisyonu Başkanı Suud: "İsrail Büyükelçiliği'ne bağlı bir konutta yaşanan olayın soruşturması Ürdün yasalarına göre yürütülmeli"

AMMAN (AA) - Ürdün Meclisi Filistin Komisyonu Başkanı Yahya es-Suud, Amman'daki İsrail Büyükelçiliği'nde yaşanan olaya ilişkin soruşturmanın Ürdün kanunlarına göre yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Milletvekili Suud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki Ürdünlünün öldüğü olayın büyükelçilik binasında değil, Ürdün toprağında vuku bulduğunu ifade ederek, "İsrail Büyükelçiliği'ne bağlı bir konutta yaşanan olayın soruşturması Ürdün yasalarına göre yürütülmeli." dedi.

Ürdün hükümetinden, geniş çaplı bir soruşturma yapılarak gerçeklerin ortaya çıkarılmasını isteyen Suud, iki Ürdünlüyü öldüren İsrailli güvenlik görevlisine de seyahat yasağı getirilmesi çağrısında bulundu.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki İsrail Büyükelçiliği'nde dün akşam bıçaklı saldırıya uğrayan İsrailli güvenlik görevlisinin 2 Ürdünlüyü vurarak öldürdüğü bildirilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik görevlisinin ülkesine iadesi için Ürdün hükümeti ve güvenlik birimleriyle temasta olduklarını kaydetmişti.

İsrail yönetimi, güvenlik görevlisinin Viyana Sözleşmesi'ne göre "soruşturma ve yargılamadan muaf olduğunu" savunarak ülkesine gönderilmesini talep ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.