İşsiz baba, kızına nafaka ödeyemezse hapse girecek

İşsiz baba, kızına nafaka ödeyemezse hapse girecek
Kayseri'de iki evlilik yapan 4 çocuk babası işsiz Kıraç hakkında, eski eşinin, kızı için 13 yıl sonra talep ettiği aylık 150 lira nafakayı ödeyemediği gerekçesiyle 3 dava açıldı- Bu davalardan ikisinde hakkında 6 ay hapis cezası verilen Kıraç, 20 Mayıs'a

KAYSERİ (AA) - ORHAN CANBULATEL - Kayseri'de boşandığı ilk eşinin, 13 yıl sonra kızı için talep ettiği aylık 150 lira nafakayı ödeyemediği gerekçesiyle hakkında 3 dava açılan 4 çocuk babası işsiz Mehmet Kıraç, 20 Mayıs'a kadar borcunu ödeyemezse hapse girecek.

2. İcra Ceza Mahkemesi ile 3. İcra Ceza Mahkemesinin, hakkında üçer ay hapis cezası verdiği Kıraç'a, kararların tebliğ edildiği 10 Mayıs'tan itibaren 10 günlük ödeme süresi tanındı.

İlk eşinden bir, ikinci eşinden 3 kızı olan Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılında evlendiğini, bir yıl sonra kızı Emine'nin dünyaya geldiğini söyledi.

Kıraç, evlendikten kısa süre sonra ailesini babasının evine yerleştirip, iş yerinden verilen tazminat ile tasarruf amacıyla aldığı altın bilezikleri eşine emanet ederek, 2000-2001 yıllarında askere gittiğini anlattı.

Askerden izne geldiğinde eşiyle kavga ettiğini ve geçinemediklerini dile getiren Kıraç, şöyle konuştu:

"Askerlik dönüşü eşim boşanmak istedi. 2002'de şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrıldık. Mahkeme, kızım Emine'nin velayetini annesine verdi. O dönem eşim istememesine rağmen sembolik olarak aylık 40 lira da nafaka bağladı. Evlilikte edinilen mallar müşterek olduğu için ben de askere giderken eşime emanet ettiğimi para ile altınların yarısını istedim. O zaman ailesi para ve altınları çocuk hastalandığı için harcadıklarını, nafakaya karşılık bunlardan vazgeçmemi istedi. Bunun üzerine ben de bugüne kadar nafaka ödemedim."

Kıraç, 2003'te yeniden evlendiğini ve 3 kızının dünyaya geldiğini ifade ederek, bu süreçte 2 kez böbrek, bir kez hemoroid ameliyatı geçirdiğini ve tüberküloz tedavisi gördüğünü söyledi.

- 1,5 yıldır işsiz

Bu nedenle çalışamadığını ve işinden ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Kıraç, şöyle devam etti:

"1,5 yıldır işsizim. Hastaneden yüzde 35 engelli raporu verdikleri için malulen emekli de olamadım. 36 yaşına geldiğim ve ilkokul mezunu olduğum için iş de vermiyorlar. Bana 'Suriyeliler 600-700 liraya çalışıyor. Sen de bu paraya çalışırsan gel' diyorlar. Evim kira, 3 çocuğum var. Yaklaşık bir yıldır ev kirasını da ödeyemiyorum. Bu paraya nasıl çalışayım? Üstelik ilk eşim 13 yıl sonra kızım için nafaka davası açtı. Aylık 500 lira talep ettiler ama mahkeme durumumu göz önüne alarak 150 lira nafaka bağladı. Bu parayı da 9 aydır ödeyemedim. 2. İcra Ceza Mahkemesi ile 3. İcra Ceza Mahkemesi, hakkımda ayrı ayrı üçer ay hapis cezası verdi. 2. İcra Ceza Mahkemesindeki üçüncü dava ise henüz başlamadı. 20 Mayıs'a kadar biriken nafakayı ödemezsem hapse gireceğim. Bu da yetmezmiş gibi ilk eşim para ve altınlara karşılık istemediği nafakayı faiziyle almak için dava açtı."

Kıraç, geçimini Melikgazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı yardımla sağladığını dile getirerek, "Hayırseverlerden maddi ve manevi destek bekliyorum. Benim için en önemlisi de bir iş sahibi olabilmek. Şimdi bu borç ödense dahi ilerleyen zamanlardaki ödemeleri yapamazsam yine hapse gireceğim. Zaten yokluk içinde yaşıyoruz ama ben hapse girersem eşim ve 3 kızım daha çok perişan olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.