İşsizler Kampanyadan, İşveren Teşvikten Memnun

İşsizler Kampanyadan, İşveren Teşvikten Memnun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın başlattığı "Milli İstihdam Seferberliği" ve Sosyal Güvenlik Kurumunun uyguladığı teşvikler, hem iş dünyasının hem de çalışanların yüzünü güldürdü- SGK İl Müdürü Gülcemal: - "Artı İstihdam Teşviği, işverenin üzerindeki iş gücü ma

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Milli İstihdam Seferberliği" işsizleri, hükümetin SGK teşvikleri ise iş dünyasını mutlu etti.

Türkiye yaklaşık 3 aydır yoğun istihdam seferberliğine yönelik çalışmalara şahit olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ocakta başlayan "Milli İstihdam Seferberliği"ne iş dünyasından destek geldi. Bunun yanında hükümetin uygulamaya koyduğu SGK teşvikleri ise özel sektörü nispeten rahatlattı.

Teşvikten faydalanan iş dünyası bu vesileyle hem istihdam sayısını artırdı hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına cevap verdi.

Ülkedeki sanayi kentlerinden İzmir'de son 3 ayda işe başlayanların sayısı yaklaşık 167 bin kişi oldu. İş çevreleri, bu süreçte İzmir Ticaret Odasının (İZTO) koyduğu 100 bin istihdam hedefine de destek oluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları da sahaya inerek hükümetin hazırladığı SGK teşviklerini anlatıyor. Fabrika ziyaretleri yapan bakanlık görevlileri, desteklerle ilgili ayrıntılı bilgi veriyor, teşviklerin avantajlarını anlatıyor.

SGK teşviki sayesinde ihtiyaç duydukları personeli işe alma imkanı bulan firmalar ise bu durumdan bir hayli memnun. Bekledikleri işe kavuşmanın sevincini yaşayanlar, emeği geçenlere teşekkür etti.

SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istihdam seferberliği ve iş dünyasına verdikleri teşvikleri fabrika ziyaretleriyle anlattıklarını söyledi.

Kurum olarak 10'a yakın teşviklerinin olduğunu hatırlatan Gülcemal, "Özellikle uygulanmaya başlanan 'Artı İstihdam Teşviği, işverenin üzerindeki iş gücü maliyetini yüzde yüz azalttı." dedi.

- Yeni yatırımlar

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın genel müdürlüğünü yapan Gürsel Can ise "Milli İstihdam Seferberliği" ve SGK teşviklerinin ekonomiyi canlandırdığını ifade etti.

Geçen 3 ayda 150 kişiyi istihdam ettiklerini anımsatan Can, "Son 5 yılda grup genelinde çalışan sayımız bin 500'den yaklaşık 3 bin 500 kişiye çıktı. Çoğunu da SGK teşvikleriyle hayata geçirdik. İş dünyası, uygulanan teşviklerle rahatladı ayrıca bu çalışma yeni yatırım kararlarında önemli rol oynuyor." diye konuştu.

- "Son 3 ayda 103 kişi istihdam ettik"

Başka bir fabrikada insan kaynakları müdürü olarak çalışan İlhan Özdemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin ardından iki farklı işbaşı eğitim programını başlattıklarını söyledi.

Uygulanan teşvikler sayesinde işverenlerin iş gücü maliyetlerinin azaldığına değinen Özdemir, "Son 3 ayda 103 kişiye iş imkanı sağladık. Yıl sonuna kadar alımlarıma devam edeceğiz. SGK'nın sağladığı tüm teşviklerden faydalanıyoruz. Teşvikler yükümüzü hafifletti. İstihdam artınca üretim artıyor, ekonomi canlanıyor." değerlendirmesini yaptı.

Bir döküm fabrikasının personel müdürü Ersin Kuzu ise yeni yatırımla 300 ilave istihdam planladıklarını kaydetti.

Teşvikin devam etmesini isteyen Kuzu, "Çalışanlarımız da biz de çok mutluyuz." dedi.

"İşbaşı Eğitim Teşviği" kapsamında su sayaçları üreten bir fabrikada işe başlayan 19 yaşındaki Rabia Orhan da "Altı ay boyunca iş aradım, fabrikaya başlayınca hayatımda çok şey değişti." ifadelerini kullandı.

Ebru Turan ise ocak ayında işe başladığını, hayatının düzene girdiğini vurguladı.

Bir fabrikanın muhasebe bölümünde işe başlayan 30 yaşındaki Can Yunak da teşvik ve istihdam seferberliğinden dolayı devlet büyüklerine teşekkür etti.

Teorik eğitimi uygulamaya geçirdiğini aktaran Yunak, "İstihdam seferberliği güzel bir çalışma oldu. Daha da başarılı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında kentte 100 bin ek istihdam yaratmayı hedeflediklerini, bunun için de çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Kendileri tarafından kurulan İzmir Ticaret Organize Sanayi Bölgesi'nde yılbaşından bu yana 3 bin kişinin işe başladığını hatırlatan "Demirtaş, "Kentteki iş dünyasının istihdam seferliğine tam destek veriyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.