İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız

İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız. İşsizliğin olduğu bir ülkede huzuru bulamazsınız, dayanışma gücünü, dayanışma amacını hayata geçiremezsiniz." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na Miraç Kandili'ni kutlayarak başladı.

1 Mayıs'ta Emek ve Dayanışma Bayramı'nın kutlandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, emeğin en yüce değer olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü emekle üretir, emekle saygınlık kazanırsınız. Emek alınteri demektir. Bütün kötülüklerin anası işsizliktir. Her dört üniversite mezunundan biri işsiz. Ama sanmayın bütün çocuklar işsiz, Ankara'daki beylerin çocuklarının bir eli yağda, bir eli balda. Ama Mehmet Efendinin çocuğu işsiz. Sana sözüm söz, ben önce senin çocuğuna iş bulacağım."

Allah'ın kimseyi işsizlikle ve açlıkla karşı karşıya getirmemesi dileğinde de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bakın Doğu, Güneydoğu'da terör var. Orada fabrikalar vardı. Bu terör nereden kaynaklanıyor? O insanları işsiz bırakırsanız, işte bu tablo önünüze çıkar." değerlendirmesini yaptı.

Bitlis Sigara Fabrikasının kapatıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, bundan 25 bin ailenin etkilediğini savundu.

Kentte 10 bin ton Bitlis tütünü üretildiğini, bunun şimdilerde 100 tona kadar düştüğünü aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden işsizliğin üzerinde duruyorum? İşte bunun için duruyorum. İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız. İşsizliğin olduğu bir ülkede huzuru bulamazsınız, dayanışma gücünü, dayanışma amacını hayata geçiremezsiniz. İşsizlik varsa herkesin kafası başka yerdedir."

Kemal Kılıçdaroğlu, "Birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan o vatandaşın dosyasını getir 276 oyla kaldır; anayasa değişikliğine gerek olmadan. Niye yapmıyorlar; onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar ama milleti kandırmak istiyorlar." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.