İşsizlik rakamları açıklandı

İşsizlik rakamları açıklandı
Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puan azalışla yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşti

Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puan azalışla yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 bin kişi artarak 2 milyon 824 bin kişi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, söz konusu ayda geçen yılın aynı dönemine göre 3 bin kişi arttı ve 2 milyon 824 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşti. Son bir yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranı en son geçen yılın mayıs ayında yine 9,3 olmuştu. İşsizlik oranı söz konusu dönemler haricinde en son 2014 haziran ayında 9,1 olarak kayıtlara geçmişti.

İşsizlik oranı, nisanda bir önceki aya göre ise 0,8 puan azaldı. Bir önceki ayda işsizlik oranı yüzde 10,1 olarak gerçekleşmişti.

Aynı dönemde tarım dışı işsizlik 0,6 puanlık azalışla yüzde 11 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1 puanlık azalışla yüzde 16 olarak gerçekleşirken, bu oran 15-64 yaş grubunda 0,3 puanlık azalışla yüzde 9,5 oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.