İştahınızı azaltan ve hızlı yağ yaktıran 8 yiyecek

İştahınızı azaltan ve hızlı yağ yaktıran 8 yiyecek
 Muhabir
Kilo vermek için aşırı pahalı diyet karışımlarına ve işe yaramaz yağ yakıcı kapsüllere ihtiyacınız yok. Bu sekiz doğal güçlü yiyecek iştahınızı azaltmanıza ve kilo vermenize yardımcı oluyor.

Birçok insan kilo vermede iştahla mücadele eder. Hızlı ve zahmetsiz kilo kaybı için iştah bastırıcılar kulağa çok cazip geliyor. Ancak ürünler genellikle ya ok pahalı ya da faydaları tartışmalıdır. Hatta bazıları sağlığa da zararlıdır. Bunun yerine, iştahı doğal olarak kesen ve her yerde ucuza bulunabilen bu sekiz güçlü gıdayı öneriyoruz.

1. Zencefil iştahı frenler

Zencefilin kilo kaybına yardımcı olan ve çeşitli sağlık yararları olan bir bitkidir. Bazı araştırmalar zencefilin iştahı azaltabileceğini ve genel olarak biraz daha az yemenize neden olabileceğini öne sürüyor. Zencefilin vücuttaki iltihabı azalttığı da söyleniyor.

2. Az yağlı kuark içeren keten tohumu yağı açlığı durdurur

Az yağlı kuark, açlığı azaltan ve enerji tüketimini artıran mükemmel bir protein kaynağıdır. Protein açısından zengin bir diyet, kasları desteklediği için diyet yaparken özellikle tavsiye edilir. Keten tohumu yağı, başta alfa-linolenik asit (ALA) olmak üzere omega-3 yağ asitlerini içerir. Bu yağ asitleri sağlıklı yağlar olarak bilinir ve kolesterol seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Sağlıklı yağlar tokluğu artırır ve yeme isteğini azaltır.

3. Elma sizi doyurur

Elma, kabuğunda ve posasında bulunan çözünür bir lif türü olan pektin içerir. Pektin suyu bağlar ve doyurucu bir etkiye sahiptir. Ayrıca elma kan şekeri seviyesini dengeleyebilir ve sindirimi destekler. Elma birçok vitamin, besin içerir. Elmanın kalorisi düşüktür. Kilo vermenize yardımcı olur. Diyetiniz için elma sirkesini deneyin!

4. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırır

Yeşil çay, kilo verme konusunda sıcak bir içecek olarak kabul edilir. Yeşil çayın içerdiği antioksidanlar ve kafein metabolizmayı uyararak vücudun enerji tüketimini artırır. Yeşil çayın ayrıca açlığı azalttığı ve yağ yakımını artırdığı da düşünülüyor. Bu tür çayların idrar söktürücü ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisi de vardır. Aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olur.

5. Kahve yağ yakımını destekler

Sade içtiğiniz sürece kahve içmeye devam edebilirsiniz. Yeşil çay gibi kahve de metabolizmayı hızlandırabilir ve yağ yakımını iyileştirebilir .

6. Yulaf ezmesi sizi gerçekten doyurur

Yulaf ezmesi sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir. Özellikle lif bakımından zengindirler, uzun süre tok kalmanızı sağlar ve kan şekerini düzenler.

7. Avokado gerçek yağ öldürücüdür

Avokadodaki sağlıklı bitki bazlı yağlar vücuttaki yağ birikintilerinin erimesine yardımcı olabilir. Yüksek kalorili olduğu düşünülse de avokadodaki sağlıklı doymamış yağlar sizi uzun süre tok tutar ve acıkmayı önler.

8. Limonlu su sağlıklıdır

Limon suyu, kilo vermek için önemli bir ipucu olarak kabul edilir ve sağlık üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Limon C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini destekler. Su içmek elbette her zaman sağlıklıdır ancak diyet yaparken daha da önemlidir. Bazen susuzluk yanlışlıkla açlık olarak yorumlanır, bu nedenle yeterince su içmek açlık hissini olumlu yönde etkiler.

Unutmayın: Hiçbir yiyecek tek başına kilo vermek için yeterli değildir. Dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı kilo kaybı için çok önemli faktörlerdir. Diyetinizde veya yaşam tarzınızda büyük bir değişiklik yapmadan önce, bunun kişisel ihtiyaçlarınıza ve sağlığınıza uygun olduğundan emin olmak için bir doktor veya beslenme uzmanıyla konuşmanız tavsiye edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.