"İstanbul 100" Sergisi Açıldı

"İstanbul 100" Sergisi Açıldı
Yeni Cami Hünkar Kasrı'ndaki sergide, Karoly Kos'un İstanbul fotoğraflarının yanı sıra o döneme ait zarf ve gazete gibi objeler de yer alıyor

İSTANBUL (AA) - Macar mimar Karoly Kos'un, büyük kısmı 100 yıl önce çekilmiş İstanbul fotoğraflarından oluşan, "İstanbul 100" sergisi fotoğrafseverlerle buluştu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Macar Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen sergi, Yeni Cami Hünkar Kasrı'nda açıldı.

Açılışta konuşan Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor, sergide yer alan fotoğrafların birçoğunun 1917-1918 yıllarına ait olduğunu dile getirdi.

Fodor, Macaristan'ın en büyük mimarlarından olduğunu söylediği Karoly Kos'un, Konstantinopolis Macar Bilimsel Enstitüsü bursiyeri olarak İstanbul'a geldiğini kaydetti.

Konstantinopolis Macar Bilimsel Enstitüsü'nün kuruluşunun 100. yılını da kutladıklarına dikkati çeken Fodor, "Karoly Kos, burada geleneksel Osmanlı mimarisiyle ilgili birçok incelemede bulundu ve 'İstanbul' adında bir de kitap yazdı. Burada çektiği fotoğrafları o kitabında yayımladı. Bu sergide hem 1918'de kapatılan enstitünün hem de Karoly Kos'un hikayesini anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Sergiye İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın ve serginin destekçisi İstanbul Tarihi Alanlar Alan Başkanlığından Yakup Demirhan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Karoly Kos'un fotoğraflarının yanı sıra o döneme ait zarf, gazete gibi objelerin de yer aldığı sergi 6 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.