İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda sona doğru

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nda sona doğru
Karayolları Genel Müdürü Kartal: "Projenin tamamında yüzde 63 seviyesinde bir ilerleme kaydedildi"

YALOVA (AA) - Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nü de kapsayan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesinin yüzde 63'ünün tamamlandığını kaydetti.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü son tabliye yerleştirme ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Altınova-Gemlik Otoyol Kesimi açılış töreninde Kartal, temeli 28 Ekim 2010'da atılan projenin en önemli parçası olan köprüde sona gelindiğini anlattı.

Otoyol ve köprünün tamamının en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını ve hattın, Türkiye ekonomisinin kalbi, nüfusun önemli bölümünü kapsayan illeri bağlayacağını ifade eden Kartal, kısa sürede projede büyük aşamalar kaydedildiğini belirtti.

Mayıs sonunda trafiğe açılacak köprünün yapımına başlanılmadan coğrafi araştırmaların yapıldığını, rüzgar testlerinin ve olasılıklı sismik tehlike analizinin gerçekleştirildiğini kaydeden Kartal, her türlü teknik araştırmanın yapılarak gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Proje kapsamında 7 bin 918 personel istihdam edildiğini ve sadece köprüde 110 kişinin çalıştığını dile getiren Kartal, 130 personelin de Japon vatandaşı olduğunu kaydetti.

Kartal, "Gebze-Gemlik arası fiziki olarak yüzde 94, Gebze'den Bursa'ya uzanan kesimde yüzde 87, tamamında ise yüzde 63 seviyesinde bir ilerleme kaydedilmiştir. Bugün itibariyle şirket tarafından 11,7 milyar lira, idaremiz tarafından kamulaştırma için de 1,8 milyar lira olmak üzere toplam 13,5 milyar lira harcama yapılmıştır" dedi.

Projeyle birçok ilke imza atıldığını, 2 bin 900 metrelik Bolu Dağı Tüneli'nin yaklaşık 14 yılda, 3 bin 43 metrelik Selahattin Tüneli'nin 10 yılda tamamlandığını anlatan Kartal, 3 bin 600 metre uzunluğundaki Orhangazi Tüneli'nin ise 2 yıl 4 gün gibi tarihi bir sürede tamamlandığını söyledi.

Otoyol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Çarmıklı da toplam yatırım tutarı 8 milyar dolar olan proje kapsamında İzmir-İstanbul arasında her noktada çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Kesimler tamamlandıkça hizmete açılacaktır. Tüm projenin sözleşmede belirtilen süreden 2 yıl önce, 2018 sonunda tamamlanması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.