İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'ndan Konser

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'ndan Konser
İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, Emek Sanat ve Kültür Vakfı (ESKV) bünyesinde gerçekleştirilen Grand Pera Kültür Sanat Sezonu'nun...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, Emek Sanat ve Kültür Vakfı (ESKV) bünyesinde gerçekleştirilen Grand Pera Kültür Sanat Sezonu'nun açılışı dolayısıyla konser verdi.

Topluluğun sanat yönetmeni Enver Merallı, Grand Pera Emek Sinema Sahnesi'nde gerçekleşen konser öncesinde yaptığı açıklamada, konserin ilk gününde kendilerini yalnız bırakmayan müzikseverlere ve konserde emeği geçenlere teşekkür etti.

Merallı, "Bugün, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu'nun, 2017-2018 sanat sezonunun ilk konserini gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle Grand Pera Emek Sineması Kültür Vakfı'na ve bu imkanı bize sağlayan Remzi Buharalı Bey'e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bundan böyle her ay bir konserimiz, bu şık mekanda olacak. Diğer konserlerimiz de İstanbul'umuzun birbirinden güzel ilçelerinde olacak. Yani her ay periyodik olarak iki konser gerçekleştireceğiz. Bizleri takip eder, yalnız bırakmazsanız çok memnun oluruz." diye konuştu.

Topluluk, konsere, enstrümantal olarak seslendirdikleri, Bora Kayalar'ın düzenlemesini yaptığı "Balkan Potpori"siyle başladı.

Konserde, Bayburt yöresinden "Giderim yolum dağdır" ile Denizli yöresine ait "Denizli'nin horozları"nı Cihan Okan, İstanbul esintisi taşıyan "Entarisi ala benziyor"u Jülide Karan, Ankara yöresinden "Sunayı da deli gönül"ü ise Sevingül Bahadır seslendirdi.

Ayrıca, Giresun yöresinden "Gelavera Deresi", Erzincan yöresinden "Seherde Bir Bağa Girdim" ile "Kız sen geldin Çerkesden" ve "Biliyorsun bir zamanlar" gibi sevilen türküler söylendi.

Konserin ikinci bölümünde ise "Yiğidim aslanım", Nazende sevgilim", "Leyla", "Halim yaman", "Yaralı ceylanım", "Gökten bir elma düştü", "Çiğdem derki" ve "Mor koyun" gibi şarkılar müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Bugüne kadar Almanya, Fransa, İngiltere, Bosna Hersek, Azerbaycan gibi ülkelerde Türkiye'yi temsil eden topluluk, 25. yılında özel konserlerle sanatseverlerin karşısına çıkmaya devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.