İstanbul Gençlik Festivali

İstanbul Gençlik Festivali
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Bizim, iradesini şu veya bu kişiye, şu veya bu örgüte teslim eden değil, kendi fikriyle, kendi düşüncesiyle, kendi hareketiyle ve kararıyla hareket eden gençlere ihtiyacımız var"- "Sosyal medyada zaman zaman gereksiz tartışmal

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim, iradesini şu veya bu kişiye, şu veya bu örgüte teslim eden değil, kendi fikriyle, kendi düşüncesiyle, kendi hareketiyle ve kararıyla hareket eden gençlere ihtiyacımız var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali'nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin kılıç kullanmada bir sıkıntısının olmadığını ancak kalem kullanma konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğini belirterek, "Terör örgütlerinin özellikle gençlerimizi hedef almasının sebebi budur. İşte Feto, bir yanda PKK, diğer tarafta terör örgütleri genç dimağlarımızı zehirlediler. Ülkemizin insan kaynağına, en büyük darbeyi vurdular ama artık iflah olmayacaklar. Kaynağımızın çok ciddi bir kısmı heba oldu. Şimdi bunu süratle telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başarılı olabilmeleri için gençlerin her alanda kendilerini yetiştirmesi gerektiğini ve iktisat, hukuk, uluslararası ilişkiler, diplomasi, medya, mühendislik, tıp ve fen bilimlerinin çok önemli olduğunu anlatan Erdoğan, bu alanların asla boş bırakılmamasını istedi.

Erdoğan, gençlere, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarında da mutlaka aktif olarak çalışmaları gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin subay, astsubay yetiştirme sistemini kökten değiştirdik. Artık bu görev Milli Savunma Üniversitesine aittir. Bu üniversitemize bağlı kara, hava, deniz subay ve astsubay okullarına öğrenci alınıyor. Milli Savunma Bakanlığı internet sitesi üzerinden, 25 Mayıs'a kadar bu okullar için başvuruda bulunulabiliyor. Askerliğe ilgi duyan gençlerimiz, mutlaka başvurularını yapsınlar. Tüm bu alanlarda milletimizin hakikaten vatanını seven, milletini seven gençlerini oralarda görmek istiyoruz. Bizim, iradesini şu veya bu kişiye, şu veya bu örgüte teslim eden değil, kendi fikriyle, kendi düşüncesiyle, kendi hareketiyle ve kararıyla hareket eden gençlere ihtiyacımız var."

Gençlere Rabia'yı hatırlatan Erdoğan, "Ne diyoruz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bundan taviz yok. Bunu unutmayacağız. Sıralamasını da unutmayacağız. Millet olmadan bayrak olmaz, millet ve bayrak olmadan vatan olmaz, 3'ü olmadan devlet olmaz. Ve bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bir devletimiz yok. Gün, 'kim var?' denildiğinde sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyecek, 'benim olmadığım yerde kimse yoktur' bilinciyle hareket edecek gençlerimizin öne çıkma günüdür. İşte sizler, bunlarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada zaman zaman gereksiz tartışmalar yaşandığına şahit olduğuna dikkati çekerek, "Son günlerde şahsım ve partim üzerinden yine böyle malayani bir tartışma başlatıldı. Benim adıma, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü konuşur. Dolayısıyla başka kimse benim adıma söz sahibi değildir, konuşamaz. Kim konuşuyorsa onlar fitne üretiyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Sosyal medyada sakın bu oyunlara gelmeyin." dedi.

Kendisi adına konuşup fitne üretenlere fırsat vermeyeceklerini aktaran Erdoğan, "Çünkü biz 80 milyonun gönlünü kazanmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu başaracağız. Bugün bizimle yürümeyenler yarın bizimle beraber yürüyebilirler. Öyle mi? Onları da kazanmaya çalışacağız. Kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik, hor, hakir görmedik. Toplumumuzun her bir ferdini kucaklamanın, kuşatmanın ve kardeşliğimizi büyütmenin mücadelesini verdik. İnşallah birlikte hareket edeceğiz. İlkelerimizden, hassasiyetlerimizden, bizi biz yapan değerlerimizden taviz vermeyeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Akif ne diyor? 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.' Onun için tefrikaya fırsat yok. Öyleyse, eğer birileri bizi rahatsız ediyorsa bir gece ansızın gelebiliriz. Herkes yerini bilecek, kimse bu millete sınırlarında yanlış yapmayacak." şeklinde konuştu.

- Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlik alanına eşi Emine Erdoğan'la geldi ve kürsüden gençleri selamladı.

Konuşma esnasında sık sık Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan gençler, "İşte ordu işte komutan", "Başkan Erdoğan" tezahüratları yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan’a, kan bağışı faaliyetlerinden dolayı "Kızılay kan beratı" verdi.

Fenerbahçeli futbolculardan Volkan Demirel, "Recep Tayyip Erdoğan" yazılı ve imzalı formayı, Moussa Sow ise kendi imzalı formasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti.

TRT'nin Diriliş Ertuğrul, İsimsizler ve Payitaht Abdülhamid dizilerinin oyuncuları ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın gelişi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle etkinlik sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra etkinlik alanına geçerek burada penaltı attı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.