"İstanbul Gençlik Fuarı"

"İstanbul Gençlik Fuarı"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "İstanbul Gençlik Fuarı" Yenikapı Etkinlik Alanında başladı- 300 bin metrekare üzerine kurulan fuarda, 180 söyleşi, 120 oyun aktivitesi, 60 workshop ve 20 sahne performansı gençlerle bulu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "İstanbul Gençlik Fuarı" Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı.

Teması "Gönüllülük" olarak belirlenen, "Farkındayım, gönüllüyüm" sloganıyla yola çıkılan etkinlikle, sivil toplum kuruluşları ile gençlerin samimi bir ortamda doğrudan buluşması, gençlerin sivil toplum alanında daha aktif olmaları amaçlanıyor. Fuar kapsamında gazeteciler, edebiyatçılar, yazarlar, şairler, iş adamları ve girişimciler gençlerle söyleşi atölyelerinde bir araya gelip, tecrübelerini ve bilgilerini paylaşacak.

Fuara ilişkin AA muhabirine açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Belnet Avrupa Yakası Koordinatörü Can Ak, fuarda büyükşehir belediyesinin standında gençlere yönelik faaliyetlerin tanıtılacağını anlattı.

Standı ziyaret edip kayıt bırakan kullanıcılara promosyon ürünlerin de dağıtılacağını ifade eden Ak, uzman kadroyla gençliğe yapılan hizmetler hakkında bilgiler verileceğini ve yarışmaların da olacağını ifade etti.

Fuarın İstanbul'un ilk gençlik fuarı olduğuna belirten Ak, "Gençler, fuarda büyükşehir belediyesinin gençlere ne tür hizmet verebileceğini öğrenebilecek. İBB Kültür AŞ'nin etkinliği olarak da kitap kafe var. Katılımcılar kitap kafede otururken kitaplarımızı okuyabilecekler." dedi.

- Fuar

Gençlerin, kültür, sanat ve eğlence dolu etkinliklerde bir araya getiren fuar, 19 Mayıs'a kadar sürecek. Yarın resmi açılışı yapılan fuara Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile AK Parti İl Başkanı Selim Temurci'nin katılması bekleniyor.

Fuarda, sivil toplum kuruluşları, yayınevleri, dergiler, üniversiteler, eğitim kurumları, öğrenci platformları, iş kariyer, kamu ve spor kurumları, geleneksel sanatlar ve el sanatları alanlarında faaliyet gösteren 300 katılımcı yer alacak. Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 300 bin metrekare üzerine kurulan fuarda, 180 söyleşi, 120 oyun aktivitesi, 60 workshop ve 20 sahne performansı gençlerle buluşacak.

Workshop alanlarında seramik, hat, ebru, kaligrafi, resim, mozaik, tezhip gibi birçok branşta atölye çalışmaları da gençlerin katılımına açık olacak. Fuar alanında Okçular Tekkesi'nin ok atma parkuru, masa tenisi, Air Hockey, canlı langırt, izcilik obası, tırmanma parkuru gibi birçok oyun ve açık hava etkinliği de ücretsiz olarak ziyaretçilere hizmet verecek. Gençlik Fuarı'na İstanbul’un birçok noktasından servislerle ücretsiz olarak ulaşım sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.