Murat Dönmez

Murat Dönmez

İstanbul kabusu...

İstanbul kabusu...

Son haftaya 2 karşılaşma kalırken, teknik direktör Aykut Kocaman'ın dediği gibi, Konyaspor'un  geleceği ve bulunduğu konum açısından  önem arz eden bir karşılaşmaydı deplasmandaki Kasımpaşa mücadelesi.

En azından bir puan umuyorduk, Konya olarak. İlk yarıdaki oyun ve arka arkaya gelen 2 gol bu umutları boşa çıkartırken, maç boyunca topa hakimiyette hep önde olan yeşil beyazlıların, ikinci devre de top hakimiyetini doğru pas ve ileri doğru oynamada kullanmaya başlayınca, umutlarımız tekrar yeşermişti. Girilen gol pozisyonlarında bir golün geleceği ve ardından da ikinci gol için saldırılacağını düşünmeye başladık. Düşüncelerimiz tek tek gerçekleşmeye başlamıştı. Volkan'ın uzun pasında Olivier Veigneau dengesini kaybedince Ömer Ali şık bir vuruşla Konyaspor'u umutlandırmıştı.

Ali Turan'ın kart cezası nedeniyle forma giymediği karşılaşmada kaptan olarak sahaya çıkan Selim Ay, iyi mücadele etmesine rağmen, yenilen 2 golde de yer seçimini iyi yapamadı. Eğer ki; doğru yerde olsaydı, en azından ilk gol yenilmeyebilirdi…

Bu sezon, yeşil-beyazlılar, 3'ü deplasmanda biri de kendi sahasında olmak üzere 4 kez sahadan mağlup ayrıldı. Bu 4 mağlubiyet de İstanbul takımlarına karşı alındı. Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve son olarak da Kasımpaşa'ya mağlup olan Konyaspor'un, İstanbul takımlarına karşı bu sezon şansı hiç tutmadı. Şimdi ligin ilk yarısının bitimine 2 hafta kaldı. Bursaspor ile kendi sahasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak olan yeşil beyazlıların en azından Bursa karşısında alacağı 3 puan, 2. yarıdaki durumunun ne olacağı yönünde fikir verecek.  Bu sezon inanılmaz bir başarı yakalayan, en iyi sezonunu geçiren Konyaspor'un, artık daha üst sıralarda yer alması için devre arasında da bir takım takviyeler yapılması gerekiyor. Aykut hocanın "istemem", yönetiminde bu tavra uyum sağlaması ve para yok bahanelerine sığınmadan bir golcü, orta sahadan daha iyi top dağıtacak en az 2 transfer için mutlaka düğmeye basılmalı.

Maç için söylenecek çok fazla bir şey yok. Kasımpaşa'da iyi bir takım. Genç hakem de bu maçı kaldıramadı. Favorisi olmayan 3 ihtimalli bir maçtı. Peş peşe gelen goller olmasaydı bir puan alınabilirdi.         

Buna da sağlık olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR