İstanbul Kurban Bayramı'na Hazır

İstanbul Kurban Bayramı'na Hazır
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurbanlarını kestirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Ataşehir, Başakşehir ve Eyüp ilçelerinde hizmet veren modern Kurban Satış ve Kesim alanlarına Pendik, Avcılar ve Sancaktepe'de 3 yeni tesisi daha ekledi.

İlçe belediyeleri, kendi sorumluluk alanlarında bulunan satış ve kesim yerlerini denetleyecek. Geçen yıl 4 bin 836'sı büyükbaş ve bin 400'ü küçükbaş olmak üzere 6 bin 236 olan toplam kesim kapasitesi ile hizmet verilirken yeni hizmete alınan tesislerle 10 bin 696'sı büyükbaş ve bin 700'ü küçükbaş olmak üzere toplam 12 bin 396 kesim kapasitesine ulaşılacak.

-Kurban kesim elemanlarına uygulamalı eğitim


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kurbanların kesim işlemlerinden dolayı yaralanmaları önlemek ve kesim işleminin sağlıklı yapılabilmesi için görev yapacak yaklaşık bin kişiye Kurban Kesimi Eğitimi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Eğitimi'nde, 20 saatlik teorik, 20 saatlik mezbahada kesim sırasında pratik olmak üzere toplam 40 saatlik eğitim gerçekleştirildi.

-Boğa yakalama timi oluşturuldu


Yaşanan sıkıntıları önlemek ve bayram sürecince kaçabilecek kurbanlıkların yakalanması için 6 Boğa Yakalama Timi oluşturuldu. İstanbul'da 24 saat esaslı olarak hizmet verecek ekipten yardım almak isteyen vatandaşlar, ALO 153 hattından talepte bulunabilecek.

Kurban satış ve kesimiyle ilgili vatandaşlara 50 bin kurban broşürü dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca bayram süresince vatandaşlara 600 bin hijyenik kurban eti poşeti dağıtılacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.