İstanbul ve İskenderun'da uyuşturucu operasyonu

İstanbul ve İskenderun'da uyuşturucu operasyonu
İstanbul'da satranç tahtasına, İskenderun'da ise ibriğe gizlenmiş uyuşturucu madde bulundu

ANKARA (AA) - Gümrük muhafaza ekiplerince İstanbul'da 14 kilogram kokain, İskenderun'da ise 277 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ekvador’dan Almanya aktarmalı olarak Türkiye'ye gelen bir gönderide bulunan satranç tahtalarının içerisinde kokain tespit edildi. Ekiplerin alıcının tespiti için 8 gün sürdürdüğü operasyon sonucunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklanırken, el konulan kokainin yaklaşık 14 kilogram olduğu belirlendi.

Kaçakçılık yönteminin niteliği doğrultusunda araştırmalarını sürdüren ekipler, konuyla bağlantılı olabilecek diğer şahıslara da ulaşmaya yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Öte yandan İskenderun Liman sahasına gelen ve transit beyanname muhteviyatı eşya taşıyan bir tırda gümrük idaresine bildirilmeyen yaklaşık 2 metre boyunda dekoratif bakır ibrik bulundu. Yapılan incelemede ibriğin bazı bölgelerine sonradan kaynak yapıldığı anlaşılınca "Merkür" ve "Blacky" isimli narkotik dedektör köpekler arama yaptı. Köpeklerin tespiti üzerine gerçekleştirilen incelemede 277 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Ön analizde hapların "amfetamin içerikli sentetik uyuşturucu" olduğu belirlenirken, olayla ilgili 2 kişi hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Mal sahibi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.