İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs
Türk-İş heyeti, 1 Mayıs 1977 katliamında hayatını kaybedenleri anmak için Kazancı Yokuşu'na karanfil, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

İSTANBUL (AA) - Türk-İş heyeti, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kazancı Yokuşu'na karanfil, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kazancı Yokuşu'na gelen heyet, 1 Mayıs 1977 katliamında hayatını kaybedenleri anmak için saygı duruşunda bulundu ve Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs 1977 katliamının üzerinden 39 yıl geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Aradan geçen bunca yıla rağmen bu cinayetin failleri bulunmadığı gibi, ülkemizde onlarca, yüzlerce cinayet işlendi. Ülkemizi karıştırmak, kardeş kavgasını körüklemek için o karanlık güçler boş durmuyor. İşte bugün de yine o karanlık güçlerce tezgahlanan oyunun sonuçlarını yaşıyoruz. Her gün birçok şehit veriyoruz. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, şanlı bayrağımız için toprağa düşenleri de bu vesileyle saygıyla, rahmetle anıyorum."

Kavlak, Türkiye'de alçakça işlenen cinayetlerin aydınlatılmasını, Türkiye'nin aydınlık geleceğine sıkılmış kurşunların, patlayan bombaların son bulmasını istediklerini ifade ederek, "Haklarımızı özgürce kullandığımız, bayramımızı özgürce kutladığımız bir ülkede yaşamak istiyoruz. İnsan gibi çalışıp, insanca yaşamak istiyoruz." dedi.

Heyet daha sonra Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü, anıta kırmızı ve beyaz karanfillerle üzerinde "1 Mayıs" yazılı çelenk bıraktı.

Kavlak, buradaki açıklamasında da 1 Mayıs'ın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu, yoksulluğa, sömürüye, adaletsizliğe, sendikasızlaştırmaya karşı emekçilerin sesini yükselttiği bir gün olduğunu vurguladı.

Türk-İş'in başta kitlesel miting düzenlediği Çanakkale olmak üzere ülkenin dört bir köşesinde alanlarda, iş yerlerinde, tezgah başlarında omuz omuza olduğunu belirterek, "Ülkemizin her köşesinden sesleniyoruz. 'İş cinayetlerine son' diyoruz. Kayıt dışılığa, taşeron, 4/b, 4/c adı altında köle gibi çalıştırılmaya, düşük ücret politikalarına, özel istihdam büroları aracılığıyla işçi simsarlığına, kıdem tazminatının kaldırılmak istenmesine, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın her türlüsüne, sendikasızlaştırmaya karşı sesimizi yükseltmek, mücadelemizi pekiştirmek için sesleniyoruz." diye konuştu.

Bu arada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar sabah erken saatlerde temizlik işçileriyle birlikte Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

İstanbul'da 1 Mayıs

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.