İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı: - "İşte gene 1 Mayıs ve gene bir aradayız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları ortalığı inletiyor."

İSTANBUL (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, "İşte gene 1 Mayıs ve gene bir aradayız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları ortalığı inletiyor" dedi.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Bakırköy halk pazarında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı, 1 Mayıs 1977'de yaşanan olayları anımsatarak, "İşte gene 1 Mayıs ve gene bir aradayız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında ‘Yaşasın 1 Mayıs’ sloganları ortalığı inletiyor, birilerine inat olsun diye. Bundan yüz yılı aşkın bir süre önce emekçilerin ateşlediği fitil, başka bir yaşam, başka bir Türkiye ve başka bir dünya mümkün diyenlerin yolunu, yolumuzu bugün de aydınlatmaya devam ediyor. Her 1 Mayıs’ta, bir yandan geçmişte yaşanan mayıs günlerini yeniden anımsamak ve anımsatmak görevimiz var. Öte yandan da gelecek güzler günlerde yaşanacak 1 Mayıs’ları dile getirmek görevimiz var." diye konuştu.

İşçilerin 1 Mayıs gününü kutlayan Soğancı, şunları kaydetti:

"1977 1 Mayıs’ının sesleri kulağımızda. 1977’nin 1 Mayıs’ında yitirdiklerimiz bugün yanı başımızda. Bugün ellerimizde eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen bayraklarımız var. Bugün sesimize ses katmak ve yüreklerimizi yüreklerimizle birleştirme zamanıdır. Özlemlerle, umutlarla yüklüyüz. Yitirdiğimiz tüm değerler bizimle birlikteler. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın birlik mücadele ve dayanışma günü."

İşçi ve emekçileri selamlayarak konuşmaya başlayan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi İkinci Başkanı Dr. Mehmet Raşit Tükel ise, sağlık sektöründe çalışan personelin görevi başındayken yaşadıkları sorunlara dikkati çekti.

Sağlık personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Tükel, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini iddia etti.

Tükel, "Sağlık alanında en büyük sorunları dile getirmek istiyorum. Son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olgusuyla başlamak istiyorum. Bizzat Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 3 buçuk yılda 38 bin sağlık çalışanı şiddete uğramıştır." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, konserlerle devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.