İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs
Kent genelindeki izinsiz gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 231'e yükseldi - Şüphelilerin üstlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 191 molotofkokteyli, 149 havai fişek ve 17 el yapımı patlayıcı ele geçirildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında düzenlenen izinsiz gösterilerde, gözaltına alınanların sayısı 231'e yükseldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Ataşehir, Sultangazi ve Sancaktepe'de izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis tarafından müdahale edildi.

Müdahaleler sırasında 231 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin üst aramalarında ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 191 molotofkokteyli, 149 havai fişek, 17 el yapımı patlayıcı, 12 şişe boya, 7 maske ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde ve ilçe emniyet müdürlüklerindeki işlemleri sürüyor.

- Tuncel tokat attığı Emniyet Müdürü ile karşılaştı

Öte yandan, eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel, Şırnak Silopi'de tokat attığı Emniyet Müdürü Murat Çetiner ile 5 yıl sonra yeniden karşı karşıya geldi.

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapıldığı Bakırköy Pazar Meydanı'na girmek isteyen Sebahat Tuncel ve beraberindekilere, örgütsel flama, pankart ve döviz taşıdıkları gerekçesiyle izin verilmedi.

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner ile kısa süre konuşan Tuncel'in, uygunsuz bir şey taşımadıklarını belirterek herhangi bir provokasyonun yaşanmayacağına ilişkin söz vermesi üzerine, grubun meydana girmesine izin verildi.

Tuncel, 21 Mart 2011'de Şırnak Silopi'deki Nevruz kutlamaları sırasındaki izinsiz gösterilerde, şu an Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü olan Murat Çetiner'e tokat atmıştı. Sebahat Tuncel'e açtığı tazminat davasını kazanan Çetiner, kazandığı tazminatı öğrencilere bağışlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.