İstanbul'da 2 Bin 139 Tutuklunun Ayrıntılı İfadesi Alınıyor

İstanbul'da 2 Bin 139 Tutuklunun Ayrıntılı İfadesi Alınıyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında 16 general ve bir amiral, subay, polis, öğretmen ve asker ile askeri-sivil hakim savcıların da bulunduğu 2 bin 139 kişinin yeniden ifadesi alınıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında 16 general ve bir amiral, subay, polis, öğretmen ve asker ile askeri-sivil hakim savcıların da bulunduğu 2 bin 139 kişinin yeniden ifadesi alınıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri tamamlanarak sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanan, aralarında 16 general ve bir amiral, subay, polis, öğretmen ve asker ile askeri-sivil hakim savcıların da bulunduğu 2 bin 139 kişinin ayrıntılı ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

Bir başsavcı vekili ile 25 savcının, tutukluların bulunduğu Silivri Cezaevine giderek ayrıntılı ifade alma işlemi gerçekleştireceği belirtildi.

Bu arada İstanbul Barosunun da yeniden ifadeye başvurma işlemiyle ilgili şüphelileri temsil etmesi için 30 avukat görevlendirdiği, ifadelerin alfabetik sıraya göre alınmaya başlandığı öğrenildi. Görevlendirilen savcıların, ifade alma işlemi bitmeden Silivri'den ayrılmayacağı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.