İstanbul'da 92 Polisin "Bylock" Davası

İstanbul'da 92 Polisin "Bylock" Davası
Örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 80’i tutuklu, 12’si firari 92 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları iddiasıyla tutuklanan, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 80’i tutuklu 12’si firari 92 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması tamamlandı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısında yapılan binadaki salonda görülen duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Fikret Ütlü, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Gözaltında bulunduğu tarihte emniyete verdiği ifadeyi tekrarlayacağını söyleyen Ütlü, “Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Sekiz yıldır üzerime kayıtlı telefon hattını kullanıyorum. ByLock programını kullanmadım. Kaçma veya delilleri karartma şüphem yoktur. Mümkünse beraatimi değilse tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Savunmasını tamamlayan Feyzi Baytok, FETÖ üyesi olmadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

“İddianamede yazılı telefon hattı benim üstüme kayıtlıdır. Söz konusu telefon hattını, izleyiciler arasında bulunan kayınbiraderim Serhat Yazan kullanmıştır. Ben, bu hattı hiçbir şekilde kullanmadım. Söz konusu hattı ise ekonomik olduğu için çıkartmıştım. Başta ailemin ve benim FETÖ’yle bir alakamız yoktur. Tahliyemi talep ediyorum.”

Söz alan tutuklu sanık Fuat Bağdat ise, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) mesleğinden ihraç edildiğini belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

FETÖ üyesi olmadığını savunan Bağdat, “Yaşamım boyunca FETÖ’ye ait eğitim kurumlarında bulunmadım. Örgüte ait evlerde de kalmadım. Türkçe öğretmeni Hüseyin isimli bir arkadaşımın önerisi üzerine ByLock’u telefonuma indirdim. Hatırladığım kadarıyla Google Play veya adını hatırlayamadığım bir internet sitesinden indirmiştim. Fakat bu programı hiçbir şekilde kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Pazartesi başlayan duruşmada bugüne kadar 50 sanık savunmasını tamamladı.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının tamamlanması için duruşmayı yarına ertelendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.