İstanbul'da Asfaltlama Çalışmaları Sürüyor

İstanbul'da Asfaltlama Çalışmaları Sürüyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 kış mevsiminin uzun sürmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda oluşan çukur ve dalgalanma ile altyapıda meydana gelen bozulmaları tamir ediyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 kış mevsiminin uzun sürmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda oluşan çukur ve dalgalanma ile altyapıda meydana gelen bozulmaları gideriyor.

Trafiğin aksamaması için asfaltlama çalışmaları gece saatlerinde gerçekleştiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı Avrupa ve Anadolu yakası yol bakım ve onarım müdürlükleri, asfalt yollarda meydana gelen sorunları çözmek için şehrin her iki yakasında 23.00-06.00 saatlerinde asfalt kaplama çalışmaları başlattı.

Mayıs ayı itibarıyla başlayan çalışmalar, trafiğin aksamaması için gece saatlerinde yapılıyor. Asfalt serim çalışmalarında kullanılan iş makineleri, çalışmanın ardından park yerine çekiliyor.

İstanbul genelindeki 4 bin kilometre uzunluğundaki ana ulaşım yollarının rehabilitasyon çalışmalarında, teknolojinin tüm imkanları kullanılıyor. Böylece, araç sürüş konforunun ardttırılması ve trafik yoğunluğunun hafifletilmesi amaçlanıyor.

Ekipler; asfalt onarımı, kısmi kaplama (yama) ve tam kaplama yapılacak yolları tespit ederek, hava sıcaklıklarının arttığı yaz döneminde yapılmak üzere çalışmaları programa alıyor.

İstanbul'un daha modern ve kullanışlı asfalta sahip olması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, toplam 2 milyon 200 bin ton asfalt dökümü planlaması yapıldı.

Son 6 ayda, 31 finişer, 12 freze (asfalt kazıma makinesi) 18 yükleyici, 150 kamyon, 95 silindir, 36 asfalt kesme makinesi, 14 yol süpürge aracı ve 22 asfalt robotu kullanılarak, 900 bin ton asfalt döküldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.