İstanbul'da Devlet Övünç Madalyası takdim töreni

İstanbul'da Devlet Övünç Madalyası takdim töreni
İstanbul Valisi Şahin:- "Bugün de içeride ve dışarıda vatanın birlik ve bütünlüğüne kast eden terör odaklarına en kesin cevabı yine kahraman polis ve askerimiz vermektedir. Vatan topraklarımız üzerinde yüzlerce yıllık emelleri olanların maşası hainler, kö

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Vatan topraklarımız üzerinde yüzlerce yıllık emelleri olanların maşası hainler, kötü niyetli mihraklardan aldıkları emir ve talimatlarla, mensubu olduğu millete huzursuzluk vermeye çalışmaktadır" dedi.

Vali Şahin, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı makamınca tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarının takdim edildiği törende yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin, vatan için canını hiçe sayan emsalsiz kişiler olduğunu söyledi.

Onları her zaman minnet ve şükranla andıklarını anlatan Şahin, "Onlar devletin nezdinde, milletin kalbinde ve yüce Allah'ın katında en yüksek makamı kazanmışlardır. Bu şuur sizlerde ve bizlerde olmazsa acılara dayanmak zordur. Bu madalya, acınızı yüreğimizde hissettiğimizin, gururunuza ortak olduğumuzun, minnet ve şükranlarımızın bir ifadesidir" diye konuştu.

Şehit ve gazi yakınlarının, evlatlarını vatandan sakınmadığını anlatarak, "Gazilerimiz, canınızı vatan için ortaya koymaktan imtina etmediniz. Yanınızda olmak bizim için en şerefli görevdir. Bu topraklarda huzur içinde, sevgi ve hoşgörü ile yaşıyorsak, şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Bu vatanın sahipsiz olmadığını yedi cihana gösteren şehit ve gazilerimiz, geçmişten günümüze vatanımızın, bayrağımızın ve Cumhuriyetimizin koruyucusu olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Vali Şahin, şehit ve gazileri hiçbir zaman unutmayacaklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bugün de içeride ve dışarıda vatanın birlik ve bütünlüğüne kast eden terör odaklarına en kesin cevabı yine kahraman polis ve askerimiz vermektedir. Vatan topraklarımız üzerinde yüzlerce yıllık emelleri olanların maşası hainler, kötü niyetli mihraklardan aldıkları emir ve talimatlarla, mensubu olduğu millete huzursuzluk vermeye çalışmaktadır. Devletin şefkatini istismar ederek, güç kazandıklarını sanıp, devletimizin ve milletimizin huzuruna kast etmeye kalkışmışlardır. Devletimiz, bu karanlık odaklara karşı azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir. Devletin kudret yumruğu balyoz gibi tepelerine inmeye devam edecektir. Bu vatan ve millet sizlerin sayesinde dimdik ayaktadır ve geleceğe doğru kararlılıkla yürüyüşüne devam etmektedir."

Vali Vasip Şahin, vatani görevini yaparken şehit düşen Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay, Astsubay Üstçavuş Nejdet Ayoğdu, Jandarma Er Kadir Kayıkçı, Kıdemli Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı, polis memurları Mehmet Emin Aydın, Şahin Sevilmiş ve Beşir Kurt'un ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim etti.

Şahin, gaziler jandarma erler Mihail Öksüz, Cihan Başsezer, Komiser Yardımcısı Adnan Çelik, polis memurları Fatih Kayacan, Halil Tuğcu, Ahmet Turan Küksar, Cesarettin Cumurcu, Ömer Ural, Fatih Çelik, Çetin Küçük, Nuri Çevik, Mehmet Başol ve Ferdi Karakuş'a da madalyalarını verdi.

Törene, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.