İstanbul'da fidyecilere yönelik operasyon

İstanbul'da fidyecilere yönelik operasyon
Cezaevindeki üvey babasını görmeye gelen İspanya uyruklu bir kişiyi kaçırarak, ailesinden 200 bin avro fidye istedikleri iddia edilen 2 şüpheli yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'a cezaevindeki üvey babasını görmeye gelen İspanya uyruklu bir şahsı kaçırarak, ailesinden 200 bin avro fidye istedikleri öne sürülen 2 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İnterpol'ün İspanya ofisi yetkilileri "Jose Ramon Garcia'nın 10 Şubat'ta fidyeciler tarafından kaçırıldığını ve fidyecilerin annesi Maria Garcia'dan 200 bin avro para istediği" bilgisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili başlattığı çalışma sonucu güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek Ümraniye'de tespit ettiği adrese operasyon düzenledi. Operasyonda Jose Ramon Garcia kurtarılırken, fidyeyi istedikleri öne sürülen şüpheliler S.A. ile A.R.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerilerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Kurtarılan Garcia'nın emniyetteki ifadesinde "Babamın arkadaşı A.R.Y. annemle beni arayarak cezaevinde yatan üvey babamı göstereceğini söyleyerek İstanbul'a gelmemi istedi. 6 Şubat'ta İstanbul'a geldik, A.R.Y. ve S.A. bizi babamla görüştürdüler. 10 Şubat'ta bir kafeye giderek oturduğumuzda ise anneme 'Kocanın bize 200 bin avro borcu var. Sen İspanya’ya git. Bize parayı gönder. Bunun için de oğlunu yanımızda tutacağız' dediler. Kalmak istemediğimi söyleyince silahla tehdit ederek beni bir eve götürdüler. Annem de parayı bulmak için İspanya'ya gitti" dediği öğrenildi.

İspanya'da tekstil işiyle uğraşan anne Maria Garcia'nın ise parayı denkleştirememesi nedeniyle durumu İspanya polisine bildirdiği, polis ekiplerinin de İnterpol'e haber verdiği belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.