"İstanbul'da Pazar Konserleri"

"İstanbul'da Pazar Konserleri"
Bağlama sanatçısı Cengiz Özkan, CRR Konser Salonu'nda konser verdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen "İstanbul'da Pazar Konserleri" kapsamında, bağlama sanatçısı Cengiz Özkan müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde, konuşan bağlama sanatçısı Cengiz Özkan, türküleri sevip de kavuşamayanlara ithaf ettiğini belirterek, "Aslolan aşk, aşk varsa her gün sevgililer günü aslında. Hep 'türkü akşamı' diyorduk. Türkü gündüzü oldu bu sefer. Türküler biraz hüznü, geceyi sever ama bugün çok güzel bir katılım var" dedi.

Özkan, konserde "İstanbul Türküleri" seçkisi ile Aşık Veysel'den türküler seslendirdi.

- Cengiz Özkan

Sivas Divriği'de 1967'da doğan Cengiz Özkan, ilk öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girdi. Mezun olduğu İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında ve İzmit Belediye Konservatuvarında iki yıl, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında üç yıl görev yapan Özkan, 1989’dan beri TRT İstanbul Radyosunda saz sanatçısı olarak görev yapıyor.

Sanatçının "Kırmızı Buğday", "Ah İstanbul", "Saklarım Gözümde Güzelliğini", "Gelin" ve "Yare Dokunma" albümleri, Kalan Müzik tarafından yayımlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.