İstanbul'da sahteciliğe yönelik operasyon

İstanbul'da sahteciliğe yönelik operasyon
Sahte pasaport ve fatura hazırladıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki sahteciliğe yönelik düzenlenen operasyonda, biri yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sahtecilik Suçları Büro Amirliği ekipleri, sahtecilik yaptığı iddia edilen Irak uyruklu Asmage Mustafa M'yi (53) Fatih'te bir parkta yakaladı. Şüphelinin üst aramasında, sahte Irak pasaportu ve 300 dolar bulundu.

Asmage Mustafa M'nin, Fatih Softa Sinan Sokak'taki evinde ise değişik ülkelere ve kişilere ait 157 sahte pasaport, 32 sahte kimlik, boş ehliyet kartları, hudut kapılarından giriş çıkışlarda kullanılan 80 sahte kaşe ve mühür, havayolu şirketlerine ait çok sayıda uçak biniş kartı ele geçirildi.

Sığınmacı olarak 2012 yılında Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen Irak uyruklu Asmage Mustafa M. hakkında "resmi belgede sahtecilik", "mühürde sahtecilik", "parada sahtecilik" ve "göçmen kaçakçılığı" suçlarından işlem başlatıldı.

Polis ekipleri, sahte fatura düzenlendiği öne sürülen Beylikdüzü'ndeki bir firmaya da baskın düzenledi. İş yerinde yapılan aramada, çeşitli firmalar adına düzenlemiş 6 milyon liralık sahte fatura, çok sayıda boş fatura koçanı ile 1 tabanca, 1 şarjör, 10 mermi ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan şirket yetkilisi Erkan D'nin (37) emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.