İstanbul'da Türk-yunan "Dostluk Böreği" Açıldı

İstanbul'da Türk-yunan "Dostluk Böreği" Açıldı
8. Ortaköy Börek Festivali'nde, Türkiye'den Yunanistan'a göçen eden mübadillerin yakınları, Türk kadınlarıyla birlikte hamur açıp hünerlerini sergiledi

İSTANBUL (AA) - Türkiye'den Yunanistan'a göçen eden mübadillerin yakınları ile Türk kadınlar, 8. Ortaköy Börek Festivali'nde beraber börek açtı.

Silivri Belediyesince düzenlenen festivalde, Türk ile Yunanistan'a göç eden mübadillerin yakını kadınlar, dostluk mesajı vermek için birlikte hamur açıp hünerlerini sergiledi.

Büyük Mübadele Derneğinin öncülük ettiği, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 94. yılı etkinlikleri kapsamında, Türkiye'den Yunanistan'a göç etmiş mübadillerin yakınları ile Silivrililer festivale katıldı.

Festivalde, Türk ile Yunanistan'a göç eden mübadillerin yakını kadınlar börek açtı. Kadınların hünerlerini sergilediği etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Festival kapsamında, Büyük Mübadele Derneğince Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 94. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler yoğun yağış altında gerçekleştirildi.

Yunanistan'dan gelen konukların da yer aldığı festivalde, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Yağış nedeniyle katılımcıların zor anlar yaşadığı ve konser programının iptal edildiği festivalde, "En İyi Börek Yarışması"nda dereceye girenlerin daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.