İstanbul'daki asayiş operasyonu

İstanbul'daki asayiş operasyonu
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane'de düzenlenen asayiş operasyonunda, gözaltına alınan 12 şüpheliden birinin olaylarla ilgisi bulunmadığı ve başka bir suçtan hakkında arama kararı bulunduğu için Beyoğlu'ndaki Haliç Polis Merkezine sevk edildiği bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince, aralarında şebeke lideri olduğu iddia edilen O.B.'nin de (32) bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden birinin olaylarla ilgisi bulunmadığı ve başka bir suçtan hakkında aranma kararı bulunduğu için Beyoğlu'ndaki Haliç Polis Merkezine sevk edildiği öğrenildi.

Öte yandan şebeke üyesi 2 şüphelinin ise yaklaşık 20 gün önce gözaltına alındığı ve sevk edildiği adliyede tutuklandığı öğrenildi.

Şüphelilerin 26 Aralık 2015 ile 6 Mayıs 2016 arası Kağıthane, Şişli ve Beyoğlu'nda 26 market, PTT ve işyerini silahla yağmaladığı iddia edildi.

Şebeke lideri olduğu iddia edilen O.B.'nin hırsızlık, yaralama, güvenlik görevlilerine mukavemetten emniyette suç kaydının bulunduğu, gözaltına alınan 1 şüphelinin ise silahlı terör örgütüne üye olduğu tespit edildi.

Yaşı 18'den küçük olan 5 şüphelinin Çocuk Şube Müdürlüğünde, 6 şüphelinin ise Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube müdürlüğü, Özel Harekat Şube müdürlüğü ekipleri, Kağıthane, Beyoğlu ve Şişli 'de tespit edilen 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 12 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.