İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında suç duyurusu

İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında suç duyurusu
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Ocak'ta karara bağlanan davaya ilişkin, soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev almış, hukuka aykırı delil toplayan, temin eden, soruşturma ve kovuşturma makamları hakkında hukuki ve cezai sorumluluklarının tespiti ama

İSTANBUL (AA) - Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 56 sanığın beraatine karar verilen İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında, soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev almış, hukuka aykırı delil toplayan, temin eden, soruşturma ve kovuşturma makamları hakkında hukuki ve cezai sorumluluklarının tespiti amacıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Davaya ilişkin kararını 29 Ocak'ta veren Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı temyiz incelemesi yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Dosyada yapılan incelemenin ardından temyiz talebinde bulunmayacağının bildirilmesi üzerine, sanıklar hakkındaki beraat kararının kesinleşmesinin ardından mahkeme heyeti suç duyurusu dilekçesi hazırladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen suç duyurusu dilekçesinde, aralarında emekli Albay İbrahim Sezer ve Tuğamiral Şafak Yürekli'nin de bulunduğu 56 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" gibi suçlardan beraat kararı verildiği anımsatıldı.

Soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev almış, hukuka aykırı delil toplayan, temin eden, soruşturma ve kovuşturma makamları hakkında hukuki ve cezai sorumluluklarının tespiti amacıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği belirtilen dilekçede, yasal gereğinin yapılması talep edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında, 56 sanık hakkında üzerilerine atılı suçları işlemediğinin anlaşıldığı gerekçesiyle beraat kararı verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.