İstanbul'daki Darbe Girişimi Soruşturmasında 788 Kişi Tutuklandı

İstanbul'daki Darbe Girişimi Soruşturmasında 788 Kişi Tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerin de bulunduğu 788 şüpheli tutuklandı

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de tamamlanan şüphelilerin gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevki sürüyor.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şu ana kadar tutuklanmaları talebiyle İstanbul sulh ceza hakimliklerine sevk edilen şüphelilerden, aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerin de bulunduğu 788'i tutuklandı.

Nöbetçi hakimliklerde bin 522 şüphelinin işlemi devam ediyor.

Bu arada, gözaltına alınan askerler belediye otobüsleriyle adliyeye getiriliyor. Askerler, adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilirken güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.