İstanbul'daki Dünya Siyaset Bilimi Kongresinin iptal edilmesi

İstanbul'daki Dünya Siyaset Bilimi Kongresinin iptal edilmesi
AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan: - "Akademisyen ve aydınlar terör ve şiddet tehdidine boyun eğmemeli"

TBMM (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye Delegasyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, akademisyen ve aydınların terör ve şiddet tehdidine boyun eğmemesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Siyaset Bilimi Topluluğunun (IPSA) 23-28 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceği 24. Dünya Siyaset Bilimi Kongresinin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesi üzerine IPSA Başkanı Aiji Tanaka’ya bir mektup gönderen Küçükcan, kongre yerinin değiştirilmesini üzüntüyle karşıladığını ifade etti.

Aynı büyüklükteki metropollerle karşılaştırıldığında İstanbul’un dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olduğuna işaret eden Küçükcan, İstanbul’un kozmopolit yapıda olduğunu, Doğu ve Batıyı birleştiren bir köprü olarak farklı medeniyetlerin mirasına ev sahipliği yaptığını ve bu özellikleriyle siyaset bilimcilere büyük imkanlar ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Küçükcan, binlerce siyaset bilimcinin katılacağı kongrenin İstanbul’da yapılması için IPSA kararının yeniden gözden geçirilmesini isteyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye’deki canlı ve dinamik siyasi hayat önemli bir gözlem imkanı sunmaktadır. Bunun da ötesinde akademisyenlerin İstanbul’da buluşması şiddet yanlılarına karşı güçlü bir mesaj olacaktır. Akademisyenler ve aydınlar terör tehdidine boyun eğmemelidir. Şiddet tehdidine karşı dayanışma hepimizin taşıması gereken akademik ve ahlaki bir sorumluluktur. Uluslararası Siyaset Bilimi Topluluğu Dünya Siyaset Bilimi Kongresi’nin İstanbul’da gerçekleştirilmesi için elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.