İstanbul'daki Konyalılar KTO Karatay iftarında buluştu

İstanbul'daki Konyalılar KTO Karatay iftarında buluştu
Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi'nin geleneksel olarak düzenlediği iftar programı, düğün pilavı ve Konya’ya özgü lezzetler ile hazırlanan menüsüyle İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi

1251 yılında Konya’da Karatay Medresesi ismiyle kurulan bugün Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi adıyla eğitim veren üniversitenin geleneksel olarak düzenlediği iftar programı İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. İftar programına, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konyalı sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri ve çok sayıda Konyalı katıldı. Program duaların okunmasıyla başlarken Ezanın ardından iftarlar açıldı. İftar yemeği menüsü ise Konya’nın geleneksel yemeği olan düğün pilavı ve lezzetleriyle yapıldı. Protokol konuşmaları ile devam eden program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

“14 YENİ BÖLÜM DAHA AÇIYORUZ”
KTO Karatay Üniversitesi’nin kuruluşunu Karatay Medresesi’nin açılışıyla başladığını ifade eden KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Çok hızlı gelişen bir üniversiteyiz. 17 bölümle açıldık ama bu sene büyük gayretler göstererek 14 yeni bölüm daha açıyoruz. Toplam 31 lisans, 4 ön lisans olmak üzere doktora yüksek lisan programlarını da dahil ettiğimiz zaman 52 program ile 2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamış olacağız. Konya Ticaret Odası’nın üniversitesi olması sebebiyle sanayi ve iş dünyası ile işbirliği oluşturma potansiyeline sahip bir üniversiteyiz” diye konuştu.

“İSTANBUL’DA CİDDİ BİR KONYALI NÜFUS VAR”
2015-2016 eğitim öğretim yılında yüzde 96 doluluk oranına ulaştıklarını dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Konya dışına çıkarak daha geniş kitleleri üniversitemize çekerek taban puanımızı daha yükseklere taşıyarak kaliteyi arttırma iddiamız var. İstanbul’da ciddi bir Konyalı nüfus var insanlara kendi, kültürlerinden oluşan bir iftar sunmak da niyetlerimizden bir tanesidir. İftarlarımızı sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin her tarafında yapıyoruz, örneğin Şanlıurfa’da, Kayseri’de de tanıtım iftar programlarımızı yapıyoruz. Geniş kitlelerin ilgisini üniversitemize çekmek istiyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.