İstanbul'dan Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım

İstanbul'dan Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım
Bahçelievler Gençliği Yaşatma Derneğince, Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere 8 tır yardım malzemesi gönderildi

İSTANBUL (AA) - Bahçelievler Gençliği Yaşatma Derneği, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine ulaştırılmak üzere 8 tır yardım malzemesi gönderdi.

Kızılay Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı iş birliğiyle hazırlanan 8 tırlık yardım konvoyu için Bahçelievler Belediye Başkanlığı önünde tören düzenlendi.

Bahçelievler Gençliği Yaşatma Derneği Basın Sözcüsü Selami Aykut, törende yaptığı konuşmada, Suriye halkının yıllardır büyük bir dram yaşadığını dile getirdi.

Çatışmaların en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Bayırbucak ve Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmenler için bir ihtiyaç listesi hazırladıklarını belirten Aykut, "Amacımız, sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin yaralarını bir nebzede olsa sarmaktır” dedi.

Aykut, ayrıca yardımları ve iş birliği için Kızılay Derneği ile İHH İnsani Yardım Vakfına teşekkür etti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da yardımları için dernek üyelerine ve gönüllülerine teşekkür ederek, "Sizler bu yardımlarınızı sürdürdüğünüz sürece, Suriye halkı direnmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından, yardım konvoyu tekbirler eşliğinde Suriye'ye hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.