İstanbul'u ayağa kaldıran metro skandalı

İstanbul'u ayağa kaldıran metro skandalı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 2016 yılında başlanan Ataköy-İkitelli metrosunun Çobançeşme şantiyesinde ki bitmeyen çalışmalar nedeniyle yıllardır kapalı olan cadde vatandaşları isyan ettirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 2016 senesinde başlanan Ataköy-İkitelli metrosunun Çobançeşme şantiyesinde ki bitmeyen faaliyetler sebebiyle senelerdir kapalı olan cadde İstanbul halkını isyan ettirdi. Cadde üzerinde olan bir iş yerinde çalıştığını belirten Burak Gençtürk," Moto kurye olarak bu civarda çalışan Emre Demir, "İş makinaları çalışıyor yolu her zaman kirletiyor, yolları bozuyor. Çok trafik oluyor. Bu probleme bir an önce çözüm bulunmasını gerekiyor. İki, üç arkadaşımız kaza yaşadı" dedi. Bölgede yaşanan yoğunluk havadan drone ile de görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 senesinde yapımına başlanan Ataköy-İkitelli metrosu sebebiyle Sanayi Caddesi trafiğe kapatılmıştı.

Sonradan geçen 7 seneye rağmen inşaat bir türlü bitmedi. İlk başta yapım işini alan Bayburt inşaat 2019 senesinde inşaatı bitirme taahhüdünde bulunsa da inşaat bir türlü bitmek bilmedi. Sonrasın da Aga enerji işletmesine devredilen metro inşaatı hala tamamlanamadı. Bu noktanın en yoğun caddelerinden biri olan Sanayi caddesi bir çok yolun da kesişim bölgesi halinde hal böyle olunca sabah ve akşam vakitlerinde trafik durma aşamasına geliyor. Yaşanan bu olay vatandaşların da tepkisine sebep oluyor. Cadde üzerinde işyerleri olan vatandaşlar sabah ve akşam vakitlerinde cadde açık olsa 5 dakika da varacakları iş yerlerine 30 dakika da zor varabildiklerini belirtiyor.

iha-20231220aw102237-5-001.jpg

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE İŞE GİDİP GELEMİYORUZ

2018 yılımdan itibaren cadde üzerinde olan bir iş yerinde çalıştığını belirten Burak Gençtürk "2018 senesinden beri fili olarak burada çalışıyorum. Yapılan hiçbir şey yok oluşan aşırı bir trafik mevcut. Bunun sonucunda işe gidip gelmelerimiz çok fazla zorlaştı ve uzadı adeta çekilmez bir hale geldi. Neden yapılmıyor, niçin yapılmıyor hiçbir bilgim yok. Yapılan da hiçbir şey göremiyorum zaten. Karar mercilerinden yetkili şahıslardan bir an önce orayı bitirmelerini rica ediyorum. Orada aşırı bir trafik var zaten. Vatandaşlar güvenli bir şekilde gidip gelemiyor. Benim bildiğim 7 sene belki daha uzun bir vakit bilmiyorum bir bekleyiş var orada" diye konuştu.

iha-20231220aw102237-6.jpg

Moto kurye olarak noktada çalıştığını ve caddede yapılan ve bitmeyen inşaat çalışması sebebiyle zor anlar yaşadığını belirten Emre demir "Bu bölgede aktif olarak otomobil ve motosiklet kullanıyoruz. Uzun senelerdir metro inşaatı bir türlü yapılamadı. İş makinaları çalışıyor yolu devamlı kirletiyor, yolları bozuyor. Çok trafik meydana çıkıyor. Bu probleme bir an önce çözüm bulunmasını gerekiyor yetkili mecralar gerekeni yapsınlar İki, üç arkadaşımız da kaza yaşadı" dedi.

Diğer yandan bölgede yaşanan yoğunluk havadan drone ile de görüntülendi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.