İstanbul'un Fethini Anlatan Şiirler Ödüllendirildi

İstanbul'un Fethini Anlatan Şiirler Ödüllendirildi
İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen liseler arası şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesince İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen liseler arası şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burada konuşan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, geçen yıl makale yarışması, bu yıl da "Fetih ve Fatih" konulu şiir yarışması düzenlediklerini söyledi.

Duman, yarışmaya katılan bin 500 öğrenci arasından dereceye girenlerin tespit edildiğini aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de ''Fetih için bir Fatih gerekiyor ama bunun yanında Molla Gürani ve Akşemseddin gibi büyük hocalar gerekiyor. Bunun yanı sıra büyük hocaların önünde diz çökmüş Fatih gerekiyor. 'Ben siftahımı yaptım, dostum da yapsın.' diyen toplum gerekiyor, büyük millet gerekiyor. Gençler olarak biz hedeflerimizi bu zemin üzerinde yükseltmeye çalışırsak geleceğimiz çok daha parlak olacaktır.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karaman Larende Anadolu Lisesi'nden Mehmet Furkan Şaşma ''Gözün Aydın İstanbul'' şiiriyle birinci oldu.

Erzurum 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Eftal Dağsoy ''Müjde'' şiiriyle ikinci, Muğla Ömer Özyer Anadolu Lisesi'nden Rüveyda Gencel ise ''Bizansa Kış Mayısta Gelir'' şiiriyle üçüncü seçildi.

Yarışmanın birincisi 5 bin lira, ikincisi 3 bin 500 lira, üçüncüsü 2 bin lira ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Muhammed Eftal Dağsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Müjde'' şiirinde İstanbul'un fethini, Fatih Sultan'ın arzusunu ve Peygamberin hadisini dilinin döndüğünce anlatmaya çalıştığını ifade ederek, ileride güzel sanatlar alanında yoğunlaşmak istediğini söyledi.

Rüveyda Gencel ise şiirinde İstanbul'un fethinin sadece bir bölgenin değil, tüm gönüllerin fethi olduğunu anlattığını, Peygamberin müjdesinden söz ettiğini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.