İstanbul'un Fethinin 564. Yıl Dönümü

İstanbul'un Fethinin 564. Yıl Dönümü
İstanbul Valisi Şahin: - "Yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul’un fethi, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. Sadece Osmanlı ve Bizans Devleti’nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tar

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan İstanbul’un fethinin, sadece Osmanlı ve Bizans Devleti’nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tarihi seyrine de tesir etmiş büyük, çok yönlü ve etkili bir hadise olduğunu belirtti.

Vali Şahin, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümünün kutlandığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul’un fethi, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. Sadece Osmanlı ve Bizans Devleti’nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tarihi seyrine de tesir etmiş büyük, çok yönlü ve etkili bir hadisedir.

İstanbul, fethin ardından pek çok inanç ve kültürün bir arada yaşadığı bir cihan başkenti olmuştur. Gerek ilim, kültür ve sanatta; gerek ticari, siyasi, diplomatik ve ekonomik sahalarda dünyaya açılmış, hatta yön vermiştir. Böylece her din ve kültürün kendi kuralları içinde, birbirine saygı duyarak yaşadığı, barış ve esenlik şehri Dersaadet kurulmuştur."

Şahin, bu toprakların, dün olduğu gibi bugün de bu vasfını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Benzersiz bir coğrafi konuma, görkemli bir tarihi geçmişe ve büyük bir ekonomik potansiyele sahip olan İstanbul'da fetih ruhuyla milletçe bir ve beraber oldukça, birbirimize saygı, sevgi ve hoşgörü anlayışı ile yaklaştıkça ülkemiz daha da güçlenecek ve dünyaya yön verecek medeniyet, yine bu topraklardan yayılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle feth-i mübinin 564. yıl dönümünü tebrik ediyor, Fatih Sultan Mehmet’i, onun kutlu askerlerini, kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.