İstanbul'un Fethinin 564. Yıl Dönümü

İstanbul'un Fethinin 564. Yıl Dönümü
BBP Genel Başkanı Destici:- "İstanbul, büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han'ın dehası ve akıl dolu hamlesiyle milletimizin ve İslam'ın egemenliğine girmiştir"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul'un, büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han'ın dehası ve akıl dolu hamlesiyle milletin ve İslam'ın egemenliğine girdiğini belirtti.

Destici, İstanbul'un fethinin 564'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fethin yıl dönümünü kutlayan Destici, Fatih Sultan Mehmet'in 21 yaşında "Fatih" unvanını aldığını anımsatarak, İstanbul'un fethiyle birlikte önemli gelişmelerin yaşandığına işaret etti.

Destici, tarih boyunca önemli zaferlere imza atan Türk milletinin en kutlu ve en büyük adımlarından birisinin de İstanbul'un fethi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstanbul'un fethi hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası olmuştur. İstanbul'un fethi, yıkılmaz sanılan Bizans surlarının yıkılabileceğini, 'sağlam bir inanç ve iman'ın gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu anlamda İstanbul'un fethi, Türk milletinin dünya tarihindeki silinmez mührü olarak yer almıştır. Tarihte çok uzun süre alınması imkansız gibi görünen İstanbul büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han'ın dehası ve akıl dolu hamlesiyle milletimizin ve İslam'ın egemenliğine girmiştir."

İstanbul'un fethinin önemli sembollerinden birinin Ayasofya olduğuna dikkati çeken Destici, mesajında "Büyük Birlik Partisi olarak Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili müracaatlarımız olmuştur. Ayasofya'nın hala ibadete açılmamasını millet olarak anlamakta güçlük çekmekteyiz." ifadelerine yer verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.