'İstanbul'un plajları temiz'

'İstanbul'un plajları temiz'
İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Özyurt, analiz sonuçlarına göre İstanbul'da belirlenen 86 yüzme alanının tamamının kullanıma uygun olduğunu bildirdi

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, analiz sonuçlarına göre İstanbul'da belirlenen 86 yüzme alanının tamamının kullanıma uygun olduğunu bildirdi.

Özyurt, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da yüzme sezonunun 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında sürdüğünü belirterek, bu alanların sezon öncesinden bitimine kadar düzenli aralıklarla kontrol edildiğini, numune çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, yüzme suyu kalitesinde değişim tespit edilen alanda takip numunesi çalışıldığını, buradaki etkilenmenin devam edip etmediğinin kontrol edildiğini ve sonuçların Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun "http://yuzme.saglik.gov.tr/" adresinde kamuoyuyla paylaşıldığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl yüzme sezonunda en son alınan 86 numunenin analiz sonuçlarının anlık değerlendirmesine göre, bugün itibarıyla herhangi bir uygunsuz yüzme alanı bulunmamaktadır. Yüzme suyu numune çalışmalarımız devam etmektedir. Kötü kalitede çıkan analiz sonuçlarıyla ilgili olarak, yüzme alanlarını etkileyen bir kirlilik kaynağı varsa tespitinin yapılarak ivedi olarak gerekli önlemlerin alınması ve yüzme alanında denize girilmemesi konusunda çalışmaların yürütülmesi hususunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilgili ilçe belediye başkanlıklarıyla gerekli yazışmalar yapılmaktadır. İlgili makamlarca yüzme alanıyla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır. Uygunsuzluk yönetimi çalışmaları kapsamında yüzme suyu numune analiz sonucu uygun çıkana kadar, numune tekrarı yapılmakta yazışmalar ve çalışmalar devam etmektedir. Numune analiz sonuçları, su kalitesi ve yüzme alanlarının özellikleriyle ilgili bilgilere bakanlığımızın http://yuzme.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir."

Özyurt, "Halkımızın yüzme alanı olarak belirlenmiş noktalarda denize girmeleri, güvenlik uyarılarına uymaları, şamandıralarla sınırlanan yüzme alanını kullanmaları can güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.