Kerim Yeşildağ

Kerim Yeşildağ

İşte Bu Yüzden

İşte Bu Yüzden

  Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, yargıya müdahale, twitter ve youtube erişimin engellenmesi ile basın özgürlüğü konularında hükümete eleştirilerde bulundu. Zaten malum medyada perşembenin gelişi çarşambadan açıklanmış ahanda Gauck geliyor hepinizi fırçalayacak diye söylemler almış başını gitmişti.

               İyi de bir cumhurbaşkanının görevi iç işlerine karışmak mıdır, iyi ilişkiler kurmak mıdır yoksa hızını alamayıp bu konularla ilgili soruları görüşeceği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da soracağını söylemek midir?

             Bugüne kadar kimsenin sormadığı soruları sormuyoruz. ‘’Toplumun içinde bulunduğu konulara değiniyoruz.’’ diyor fakat ne kadar bizim toplumumuzun içinde! Yoksa 5 milyon Alman mı yaşıyor ülkemizde? Biz neden onları eleştirmiyor, onları sıkıştırmıyoruz? Bizi hudud karakolu olarak görüp denetlemeye mi geldiler?

   Hükümetin bir tehdit altında olmadığını düşünüyormuş, öyleyse bunca olayları nereye koyacağız, kurtuluş savaşı mücadelesi verildiği düşüncesi nerede? İstanbul’da 2 milyon insan Yenikapıya piknik yapmaya mı gitti? HSYK neden değişti, dışişlerindeki konuşmalar nasıl ulusal güvenliğimizi tehlikeye atacak şekilde sızdı? Acaba bu olaylar Almanya’da olsa ‘’Biz rahat olun her şey yolunda!’’ desek nasıl olurdu?

             Gauck, "İtiraf ediyorum, bu gelişmeler beni korkutuyor.” diyor

             Asıl ben itiraf ediyorum bu gelişmeler beni korkutuyor tamda gezi olaylarının yıl dönümü noktasında.

             Niye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kibarca kendi iç işlerine karışılmasını hakarete uğradığı algısına rağmen sinirlenmeden karşı atağa geçmiş ve Alman cumhurbaşkanını köşeye sıkıştırmıştı ve ırkçı, ırk düşmanlığı, islamofobi ve bu tip uygulamaların Almanya’da ve birçok Avrupa ülkelerinde olduğu bir gerçekse bunlar AB'ye yakışır mı diye sorduğunda ses gelmedi? Ta ki…

             Başbakanla 2 saat baş başa olup açık açık konuştuktan sonra ODTÜ farklı konuşuyor o zaman işler değişiyor. Erdoğan Gauck'a, "Bizimle konuştuğun gibi konuşsana" diye sesleniyor, bir kere perde başbakan tarafından kaldırıldı mı arkası gelir.

 Başbakan'ın Alman Cumhurbaşkanı için "Herhalde kendisini hâlâ rahip zannediyor." ifadesini kullanmaktan çekinmiyor, dahası var.

             “Türklerin evleri kundaklanıyor, bu evleri yakanların hesabını Almanya soramıyor, gelip bize akıl veriyor. Sen o aklı kendine sakla."

               İşte bu yüzden başbakanı seviyorlar; O’nda kendilerinden bir şeyler görüyorlar, tıpkı  % 50’nin gördüğü gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kerim Yeşildağ Arşivi
SON YAZILAR