İşte Erdoğan'ın cami yapılmalı dediği yer

İşte Erdoğan'ın cami yapılmalı dediği yer
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kristof Kolomp'un Küba sahillerinde cami gördüğünü anılarında yazdığının altını çizmiş ve 'cami yapılmalı' demişti.

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söylemiş ve Kolomp'un Küba sahillerine geldiğinde burada bir cami gördüğünü anılarında yazdığının altını çizmişti. 

Bu iki önemli açıklama önce sosyal medyada sonra da gazetelerde tartışma yarattı. Birçok önemli tarihçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Amerika kıtasını Müslümanlar keşfetti" açıklamasını doğrularken Kolomp'un anılarında yazdığı Müslümanlar tarafından kurulan Küba camii hakkında ilk bilgilere ulaşıldı. Kolomp'un Küba'nın Gibara kıyılarına bakan tepede gördüğünü söylediği cami bugüne kadar varlığını koruyamamış. Ama bölgedeki az sayıda Müslüman varlığını hala koruyor. 
Bu konuda tek kaynak Kolomp'un anıları değil. İslâm tarihçisi Mesudî, 956 yılında kaleme aldığı eserinde Küba'daki islam varlığını anlatmıştır. Sonraki tarihlerde başka bir Berberî sultanı da, 3000 kayıkla Amerika'ya gitmiştir. Bundan sonra Berberîler, Batı Afrika kıyılarından hareketle sık sık Amerika'ya ulaşacaklar ve orada yerleşik bir bölge oluşturacaklardır. Kolomb hâtıralarında bunu, Küba'da Berberî kabileler gördüğünü ve Arapça konuştuklarını söyleyerek tasdik etmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.