İşte günün kazandıranı dolar oldu!

İşte günün kazandıranı dolar oldu!
Türkiye ekonomisi, piyasalarda yaşanan dalgalanmalardan etkilenen dolar dikey seyirle ilerliyor. Günün kazandıranı dolar oldu.

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının sonrasında 32,3810 seviyesinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,1 artışla 32,3440'tan kapattı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının sonrasında saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,1 yükselişle 32,3810'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 35,1910, sterlin/TL 0,1 artışla 41,2480'den satılıyor.

DOLAR ENDEKSİ YATAY SEYİRLE 103,8 SEVİYESİNDE

Küresel piyasalarda gözler bugün ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına çevrilirken, risk iştahı sınırlı da olsa pozitif ilerliyor.

Uzmanlar para piyasalarındaki rakamları Fed'in politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken politika metninden ve Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

İPUÇLARI

Son zamanda açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini beslemeye devam ettiğini belirten uzmanlar, Fed'in bu sinyalleri nasıl değerlendirdiğine ilişkin ipuçlarının gelecek zamanda atılacak adımlar olarak önemli olduğunu söyledi.

Uzmanlar, bugün Fed'in faiz kararının yanı sıra İngiltere'de tüketici ve Almanya'da üretici enflasyonu olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan dolar endeksinde 103 ve 102 puanın destek olarak öne çıktığını, 104 ve 105 puan seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

ekran-alintisi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.